Simona Halep a învins-o pe Magdalena Rybarikova şi se califică în optimi la Rogers Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (locul 2 WTA) a reuşit joi dimineaţă să o învingă pe Magdalena Rybarikova (Slovacia, 33 WTA) în două seturi, cu scorul 6-3, 6-4 şi s-a calificat în optimile de finală de la Toronto.

Halep a abordat meciul cu Rybarikova cu mai multă agresivitate decât de obicei. A condus ostiităţile cu responsablitate, a făcut multe puncte direct câştigătoare, dar a şi greşit în acelaşi timp. Românca a căutat reverul jucătoarei slovace, a trimis mingea tare pe margini şi a făcut pasul către interiorul terenului ori de câte ori a avut ocazia, încercând să fie tot timpul în atac, relatează News.ro.

Adversara Simonei a jucat preponderent în defensivă, cu o bună acoperire a terenului, oferind un meci echilibrat între cele două sportive.

Halep a reuşit să-şi adjudece primul set, 6-3, după 43 de minute, timp în care cele două jucătoare au şi-au adus de numărate ori serviciul până la 4-3.

În cel de-al doilea set, Rybarikova a încercat să iasă mai mult în atac, dar nu a reuşit să o domine pe Halep, care a câştigat prima beak-ul, la 1-1. Deşi sportiva din Slovacia şi-a sporit atacurile şi a reuşit să egaleze la 4-4, Simona nu şi-a pierdut concentrarea, şi după câteva mingi precise, a reuşit să închidă meciul la 6-4, după o oră şi 38 de minute de la start.

.@Simona_Halep defeats Rybarikova 6-3, 6-4! Meets @BaraStrycova in #RogersCup Round of 16! pic.twitter.com/nzDDUKX74u — WTA (@WTA) August 10, 2017

Simona Halep este singura jucătoare din România rămasă pe tabloul principal al turneului care se desfăşoară la Toronto, după ce Irina Begu şi Sorana Cârstea au fost eliminate anterior.

Adversara Simonei, Rybarikova, a intrat pe tabloul principal din postura de „lucky loser”, după ce a înlocuit-o pe Madison Keys (locul 17 WTA), retrasă din cauza unei accidentări.

În faza următoare, Halep va evolua cu jucătoarea cehă Barbora Strycova (locul 26 WTA).

Constănţeanca este deţinătoarea trofeului la Rogers Cup, competiţie de categorie Premier 5, după ce anul trecut a reuşit să câştige finala de la Montreal în faţa lui Madison Keys.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite