Simona Halep a cerut proces cu jurați în SUA, contra firmei care a produs suplimentul contaminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep, sportivă suspendată patru ani pentru dopaj, a dat în judecată firma care a produs suplimentul presupus contaminat cu Roxadustat, cerând despăgubiri de 10 milioane de euro. Conform ProSport, ea a cerut ca procesul să fie decis de jurați, așa cum am văzut doar în filmele americane.

În așteptarea deciziei TAS, Halep se războiește cu firma care a produs suplimentul. Foto EPA EFE
În așteptarea deciziei TAS, Halep se războiește cu firma care a produs suplimentul. Foto EPA EFE

Avocații româncei au dat în judecată firma canadiană Quantum Nutrition, care funcționează sub numele comercial Schinoussa Superfoods. În dosarul făcut public de Tribunalul din Manhattan se specifică faptul că Simona Halep a solicitat un proces cu jurați: „Reclamanta cere un proces cu jurați în toate spețele”.

Conform site-ului de specialitate juridice.ro, cauzele civile se rezolvă de regulă prin înțelegeri la tribunalele din SUA. Dacă nu se ajunge la înțelegere, atunci se trece la proces. Judecătorul se implică de la început în procedură, ca mediator.

Cum se desfășoară procesele cu jurați

În cazul în care acesta nu reușește medierea, va putea rămâne în proces, dar cel care decide va fi juriul format din oameni simpli, care nu au studii juridice. Acest sistem este un pic mai costisitor și presupune plata unei diurne de 50 de dolari pe zi și cazare, dacă jurații trebuie să rămână peste noapte.

În Statele Unite, există doua tipuri de curți cu jurați: „Petit jury”, format dintr-un număr relativ redus de jurați, între 6 si 12 persoane, și „Grand jury”, format dintr-un număr de jurați care poate varia între 16 si 23, având o competență mult mai specializată.

Simona Halep și avocații săi au dat în judecată firma canadiană Quantum Nutrition pentru că i-a livrat un supliment de colagen presupus contaminat cu Roxadustat, substanță interzisă găsită în sângele sportivei la un control pe parcursul la US Open 2022. De remarcat că substanța incriminată nu a fost găsită în supliment de experții ITIA, ci doar de doctorul francez Alvarez, angajat de româncă. Drept urmare, jucătoarea noastră a fost suspendată 4 ani din circuitul WTA, până în octombrie 2026, an în care va împlini vârsta de 35 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite