Sevilla și Roma vor juca în finala Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sevilla a învins-o pe Juventus în semifinale. Roma - Bayer s-a terminat egal. 

Jucătorii de la Sevilla. Foto: EPA-EFE
Jucătorii de la Sevilla. Foto: EPA-EFE

Echipa spaniolă Sevilia și ce italianul AS Roma se vor întâlni în finala Europa Football League, după ce, joi, s-a disputat semifinalele retur ale turneului.

Sevilla a învins-o pe Juventus cu 2-1, acasă după prelungiri, în condițiile în care, la expirarea timpului regulamentar, scorul era de 1-1. Juventus a deschis scorul prin sârbul Dusan Vlahovic (65), dar andaluzii au egalat la scurt timp, prin Suso (71). Fostul jucător al lui AC Milan, Argentinianul Erik Lamela (95) a marcat golul victoriei şi al calificării, ibericii rezistând până la final, deşi au jucat în inferioritate numerică din min. 115, când argentinianul Marcos Acuna, campion mondial în decembrie, a primit al doilea cartonaş galben.

Primul meci dintre aceste echipe a avut loc la Torino și s-a încheiat la egalitate (1:1). 

AS Roma a jucat în deplasare, terminând la egalitate meciul cu formația germanuă Bayer Leverkusen cu scorul de 0:0 și a ajuns în finală la general. Prima manșă a semifinalelor disputate de cele două echipe s-a încheiat cu scorul de 1:0 în favoarea romanilor. Echipa antrenată de Jose Mourinho va juca a doua sa finală consecutivă în cupele europene, după ce anul trecut a câştigat ediţia inaugurală a Europa Conference League.

Finala Europa League va avea loc pe 31 mai la Budapesta. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite