Serena Williams a revenit pe teren după o pauză de un an şi a fost eliminată în primul tur la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena Williams
Serena Williams

Americanca Serena Williams a revenit pe terenul de tenis după o pauză de un an, la vârsta de 40 de ani, însă a pierdut în primul tur la Wimbledon după un final de meci antologic în faţa unei debutante.

Serena Williams a pierdut primul meci, la revenirea după un an de pauză pe terenul de tenis, în faţa sportivei Harmony Tan (115 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-7. 

Sportiva americancă a revenit pe teren la Wimbledon după ce ultima partidă a jucat-o în urmă cu un an la aceeaşi competiţie. Serena nu a arătat ca în zilele sale bune, deplasându-se cu greutate. Ea a beneficiat de o replică modestă a adversarei care a disputat primul său meci la Wimbledon.

A fost un meci maraton în care primul set a fost adjudecat de Harmony Tan cu scorul de 7-5. Deşi în setul secund Williams a câştigat fără să piardă vreun break, scor 6-1, partida a fost în continuare echilibrată, ceea ce arăta că va urma un set decisiv foarte disputat de ambele părţi. 

În setul decisiv, cele două sportive au avut parte de mai multe răsturnări de situaţie. După ce Williams a condus cu scorul de 3-1, franţuzoaica a revenit în meci şi a reuşit să câştige 3 game-uri succesive. Williams a egalat scorul la 4-4, însă nu a reuşit să îşi adjudece game-ul în care putea să servească pentru câştigarea meciului. Pe final, la scorul de 6-6, Serena a luat 4 puncte la rând după care a urmat o revenire a sportivei din Franţa care a câştigat următoarele 5 puncte. Deşi Serena Williams a obţinut următorul punct, oboseala şi-a spus cuvântul şi Harmony Tan a câştigat setul decisiv, scor 6-7(7). 

Harmony Tan este la prima sa victorie pe tabloul principal de la Wimbledon, chiar la prima participare, în faţa Serenei Williams, sportivă care a câştigat de 7 ori acest mare şlem. Ultima finală jucată de Serena Williams la Wimbledon a fost în 2019, atunci când sportiva a pierdut în faţa Simonei Halep. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite