Semne proaste are anul: United a făcut hattrick. La înfrângeri. Presa a anunţat deja numele înlocuitorului lui Moyes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Moyes
David Moyes

Cea mai tare echipă a Angliei sub conducerea lui Sir Alex Ferguson a ajuns ciuca bătăilor după retragerea acestuia. Bilanţul din 2014 e cumplit: trei eşecuri în trei partide. Cum aproape toate obiectivele din actuala stagiune sunt compromise, s-a luat legătura cu viitorul antrenor.

Din campioana Premier League, Manchester United a ajuns acum o echipă de locul 7 la 11 puncte de liderul Arsenal. Parcursul slab din campionat a fost urmat de un debut catastrofal de an: 

*Trei înfrângeri la rând în trei competiţii diferite: Premier League, Cupa Angliei, Cupa Ligii.

*Două dintre aceste eşecuri au fost chiar pe teren propriu.

*Una dintre înfrângeri, cea cu Swansea, a însemnat şi eliminarea din Cupa Angliei.

Marţi seară, în prima manşă din semifinalele Cupei Ligii, elevii lui David Moyes au cedat, în deplasare, în faţa ultimei clasate din Premier League, Sunderland, scor 1-2. Giggs a deschis scorul pentru gazde printr-un autogol (45), Vidici a egalat (52), însă Borini a stabilit scorul final din penalty (65). 

Returul e programat peste două săptămâni, la 22 ianuarie, însă deja se vorbeşte de plecarea lui David Moyes în vară.

Vine un alt om susţinut de Ferguosn

Fără şanse la titlu, Manchester United mai poate spera la:

*O clasare între primele cinci în Premier League ca să nu rateze Europa în 2014-2015.

*Câştigarea Ligii Campionilor, competiţie în care urmează să întâlnească Olympiakos (25 februarie şi 19 martie).

*Câştigarea Cupei Ligii.

La cum stau lucrurile acum, realizarea celor trei ţinte pare un scenariu SF. În aceste condiţii, presa engleză susţine că, în vară, se va trage linie şi se va ajunge la înlocuirea lui David Moyes, chiar dacă acesta are un contract pe şase ani.

„Daily Mail“ a scris că şefii lui United intenţionează să-l numească pe bancă pe Carlos Quieroz. Portughezul e selecţionerul Iranului în acest moment, urmând să participe cu naţionala perşilor la Mondialul din 2014. El îşi va părăsi însă postul după turneul brazilian şi şi-a manifestat deja dorinţa de a reveni în Europa.

Queiroz a lucrat mulţi ani chiar la United, fiind asistentul lui Sir Alex Ferguson. Acesta a avut o părere excelentă despre tehnicianul portughez pe care l-a numit ca fiind omul care l-a ajutat să construiască un sistem defensiv redutabil la Manchester.

După ce a părăsit United, Quieroz a antrenat Real Madrid, naţionala Portugaliei cu care a participat la CM 2010, iar din 2011 e selecţionerul Iranului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite