Șeful delegației TVR la Mondialul din Qatar, acuzat de bișniță cu bilete. Poziția Televiziunii Publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Oprean, șeful delegației Televiziunii Române la CM Qatar 2022, este acuzat că a vândut două bilete care aparțineau TVR, la semifinala Franța – Maroc, potrivit ziariștii.com.

Cristian Oprean în Qatar
Cristian Oprean în Qatar Foto TVR Sport/Facebook

Cristian Oprean, șeful delegației TVR la Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022, a vîndut două bilete la suprapreț, tot unui român. Biletele în cauză erau pentru cea de-a doua semifinală, Franța-Maroc. Potrivit sursei citate, coordonatorul delegației TVR, care este, totodată, șeful Departamentului de Achiziții din cadrul Redacției Sport, a avut acces la contul TVR pe platforma EBU (European Broadcasting Union, deținătorul drepturilor de transmisie World Cup 2022, în parteneriat cu FIFA), prin care TVR, ca partener oficial pentru România, putea achiziționa cu prioritate un număr de bilete la meciurile turneului final, în zone selecte ale stadioanelor (Tribuna 0, Tribuna 1). 

Bilete la meciul Franța-Maroc aparțineau TVR
Bilete la meciul Franța-Maroc aparțineau TVR Foto ziaristii.com

Miercuri seara, 14 decembrie, chiar înainte de începerea celei de-a doua semifinale, persoana care a achiziționat biletele a trimis un e-mail pe mai multe adrese ale unor angajați TVR, denunțând toată povestea. El a recurs la acest gest deoarece accesul pe stadion nu i-a fost permis, deși era în posesia biletelor.

Acesta a povestit în detaliu ce s-a întâmplat și a acuzat că a cumpărat biletele la suprapreț, plătind 1.800 de euro pentru ambele, deși prețul lor oficial era de aproximativ 1.240 de euro, potrivit ziariștii.com.

În urma informațiilor primite, Televiziunea Română a demarat cercetarea disciplinară a lui Cristian Oprean. Iată poziția oficială a Televizunii Publice, transmisă în urma solicitării ziarului Adevărul.

În data de 14 decembrie, pe adresele de e-mail ce apartin unor angajaţi ai  Direcţiei Ştiri, respectiv Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive din cadrul Televiziunii Române, s-a primit o sesizare conform căreia un salariat al SRTv, membru al echipei trimise de televiziunea publică la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, a vândut bilete de acces la meciurile din a doua semifinală. Biletele în cauză nu erau valide pentru comercializare, motiv pentru care petentul nu a putut intra pe stadion şi a reclamat pierderea sumei de bani remisă salariatului SRTv.

În urma situației create, Coordonatorul cu atribuţii de Director al Departamentului Emisiuni  şi Ştiri Sportive a solicitat salariatului acuzat un  punct de vedere şi a propus demararea unei cercetări disciplinare. În acest moment, procedura este în derulare“.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite