Franța - Maroc. Campioana en-titre își va apăra titlul în finală cu Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franța s-a calificat în finala Cupei Mondiale din Qatar după ce a trecut în semifinale de Maroc, scor 2-0. Francezii, campioni en-titre, se vor duela cu naționala lui Messi pentru a-și păstra titlul de campioni mondiali.

Franța - Maroc 2-0. Foto EPA
Franța - Maroc 2-0. Foto EPA

Naționala din Maroc nu a mai reușit să producă surpriza și în semifinale, acolo unde a întâlnit campioana mondială en-titre. Franța a început în forță partida cu naționala Marocului și a deschis scorul după doar 5 minute prin reușita de senzație a lui Theo Hernandez. 

Marocanii au avut mai multe replici ofensive în care au fost foarte aproape de a restabili egalitatea prin Ounahi și Ziyech, însă Lloris a fost într-o formă de zile mari. În prelungirile partidei El Yamiq a făcut o foarfecă superbă însă mingea fundașului marocan a lovit doar bara porții apărată de Hugo LLoris. 

Și în partea secundă marocanii au arătat că se ridică la nivelul unei semifinale și au controlat jocul însă fazele mai periculoase au fost de partea francezilor. În minutul 80, Kolo Muani a distrus visul marocanilor la prima atingere de balon, după ce a fost introdus pe teren. 

În prelungiri, marocanii au mai avut câteva ocazii de a marca însă nu au reușit să îl învingă deloc pe Lloris, dar părăsesc competiția cu capul sus după un parcurs spectaculos. 

Argentina - Franța, marea finală de la Campionatul Mondila din Qatar

"Cocoșul galic" va întâlni naționala Argentinei cu Messi într-o formă fantastică. Va fi a 13-a dispută directă între cele două naționale. De asemenea, va fi o finală spectaculoasă cu o încărcătură emoțională foarte mare dat fiind faptul că de partea francezilor aceștia trebuie să joace pentru a-și păstra titlul, în timp ce pentru Messi este ultima șansă de a aduce un trofeu mondial naționalei sale, care așteaptă din 1986 să triumfe din nou. 

La Campionatul Mondial Argentina și Franța se întâlnesc pentru a patra oară. Ultima dispută a fost câștigată de "cocoșul galic", în 2018, cu scorul de 4-3. Cele două naționale au câte două titluri mondiale cucerite de-a lungul istoriei. Finala poate decide și golgheterul competiției, Messi și Mbappe având câte 5 reușite. 

Finala de la Campionatul Mondial din Qatar va avea loc duminică, de la ora 21:00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite