Secretele longevităţii în tenis: nutriţia, ereditatea şi..maratonul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kimiko Date continuă să uimească lumea tenisului cu performanţele obţinute la 40 de ani.

Jucătoarea japoneză a învins-o în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4, pe principala favorită a turneului din Bali, chinezoaica Na Li. În vârstă de 40 de ani şi revenită în circuit în 2008 după 12 ani de pauză, Kimiko Date a obţinut şi alte victorii răsunătoare în acest sezon, cu Dinara Safina (locul 9 mondial la acel moment) şi Samantha Stosur (8). Mai mult, luna trecută, la Tokyo, a devenit cea mai vârstnică finalistă a unui turneu de simplu.
După victoria în faţa adversarei de 28 de ani, veterana şi-a dezvăluit secretele: "Când eram tânără mâncam sănătos. De pildă, nu beam băuturi carbogazoase. Mama spunea că au prea mult zahăr. La vremea aceea apa nu era prea populară în Japonia, aşa că beam ceai şi nu mâncam gras."
"Deşi toată lumea face multe exerciţii şi merg la sală mai des decât mine, cred că asiaticii sunt mai norocoşi pe partea fizică. Au un ADN diferit, corpul meu în mod special e altfel."
"Am alergat şi la maratonul de la Londra. În 2007 l-am terminat în 3 ore, 27 de minute şi 47 de secunde, aşa că sunt foarte rezistentă."
În semifinala competiţiei din Indonezia, ea o va întâlni pe fostul număr 1 mondial, sârboaica Ana Ivanovic, care a zdrobit-o în 56 de minute pe Anastasia Pavlyuchenkova, scor 6-0, 6-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite