Se trag la sorți optimile Ligii Campionilor: Echipele care nu se pot întâlni în meci direct, potrivit criteriilor UEFA

0
Publicat:

Odată cu terminarea fazei grupelor, avem numele echipelor care și-au câștigat locurile în cele două urne pentru tragerea la sorți de luni (ora 13.00) de la Nyon.

uefa epa efe h 55997737 0 jpeg

Așadar, câștigătoarele celor opt grupe vor fi în urna favoritelor: Bayern Munchen (grupa A), Arsenal (B), Real Madrid (C), Real Sociedad (D), Atletico Madrid (E), Borussia Dortmund (F), Manchester City (G) și Barcelona (H).

Echipele de pe locurile doi vor fi în urna outsiderilor: Copenhaga (A), PSV Eindhoven (B), Napoli (C), Inter Milano (D), Lazio (E), PSG (F), Leipzig (G) și Porto (H).

La tragerea la sorți pentru „dublele“ din optimi nu se pot întâlni echipe din aceeași țară. De asemenea, „colegele de grupă“ nu se pot reîntâlni într-o confruntare din prima fază eliminatorie. Partidele din optimile Ligii Campionilor se vor desfășura, tur-retur, într-un interval de patru săptămâni:

*Primele manșe: 13/14 și 20/21 februarie 2024

*Meciurile decisive: 5/6 și 12/13 martie 2024

Apoi, pe 15 martie, se va organiza o altă tragere la sorți, care va stabili tabloul sferturilor și semifinalelor. Finala Ligii Campionilor, ediția 2023-2024, va fi găzduită de stadionul „Wembley“ (Londra) pe data de 1 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite