Se pregăteşte „asasinarea“ româncelor? Naţionala semnalează o situaţie suspectă înaintea jocului cu Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a devenit inamicul publicului, după ce a eliminat Danemarca, gazda turneului final. Iar un anunţ făcut de Federaţia Internaţională de Handbal a pus pe gânduri delegaţia tricoloră.

România va înfrunta Norvegia, de la ora 21.45 (Dolce Sport), miza fiind un loc în finala Campionatului Mondial.

Până acum, tricolorele au avut parte de arbitraje bune la acest turneu final, mai ales în sfertul cu Danemarca, atunci când surorile Bonaventura au fost impecabile. Acum însă, stafful naţionalei a intrat în alertă tocmai din cauza arbitrilor care au fost delegaţi la partida cu Norvegia.

Bojan Lah şi David Sok vor conduce jocul din această seară. Problema e că, până acum, ei au mai arbitrat Norvegia în patru partide la acest Mondial! Iată ce au făcut nordicele cu Lah şi Sok:

*Norvegia – Kazahstan 40-19

*Norvegia – România 26-22

*Norvegia – Spania 29-26

*Norvegia – Muntenegru 26-25

Pe lângă faptul că e ciudat ca patru din cele şase partide jucate de o echipă să fie arbitrate de acelaşi cuplu, mai apare un semn de întrebare: de ce Norvegia va fi arbitrată de Lah şi Sok şi în sferturi, dar şi în semifinale?

Această situaţie bizară a fost semnalată de secundul naţionalei, Costică Buceschi, la Digi Sport.

Ce a spus?

„Pentru noi e suspicios modul în care au fost delegaţi arbitrii. Sunt arbitri cu care Norvegia a câştigat trei meciuri foarte importante - două în grupă, chiar cu noi şi cu Spania, şi cu Muntenegru, ultimul. Cred că e prima oară când se întâmplă ca un cuplu de arbitri să conducă o echipă în două meciuri consecutive. Nu e normal şi nici nu mi se par nişte arbitri extraordinari. Trebuie să ne adaptăm, pentru că am creat o gaură în buget prin eliminarea echipei gazdă. Nu înţeleg această delegare şi sperăm să nu afecteze calitatea jocului.

Am văzut meciul care s-a încheiat acum, între Danemarca şi Muntengeru (n.r. – pentru locurile 5-8), şi sala era mai mult de o treime goală. Vă daţi seama ce înseamnă pentru Danemarca şi pentru zona asta a Europei, unde handbalul e foarte dezvoltat, să ajungă în finală România şi Polonia. Ce impact ar fi, faţă de ceea ce au pregătit ei!“, a spus Buceschi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite