Schimbări la Arsenal: Unai Emery a fost concediat. Cine îi ia locul ca antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unai Emery, fostul antrenor al lui Arsenal FOTO Arhivă personală/Facebook
Unai Emery, fostul antrenor al lui Arsenal FOTO Arhivă personală/Facebook

Unai Emery a plecat de la Arsenal, echipă pe care a preluat-o abia la începutul lui 2018. Vestea schimbării sale a fost dată, la o zi după înfrângerea din Europa League, în faţa celor de la Eintracht Frankfurt, scor 2-1.

La cei 48 de ani ai săi, ibericul a strâns 78 de meciuri pe banca tehnică a „tunarilor”, dintre acestea 43 fiind victorii, 15 remize şi 20 înfrângeri. 

În timp ce presa engleză scrie că Unai Emery îşi pierduse credibilitate în vestiar, iar jucători precum Pierre-Emerick Aubameyang şi Alexandre Lacazette nu vor să-şi prelungească înţelegerile cu clubul, până când echipa nu demonstrează că poate juca în Champions League, conducerea lui Arsenal a avut un comentariu diplomat. 

„Cele mai sincere mulţumiri pentru Unai şi colegii săi pentru efortul de a readuce clubul la un nivel competitiv aşa cum toţi cerem şi ne dorim. Îi dorim lui Unai şi echipei sale nimic altceva decât succes pe viitor”, a fost declaraţia lui Josh Kroenke, directorul lui Arsenal, potrivit site-ului oficial al grupării „tunarilor”.

Între timp, conducerea i-a oferit postul de antrenor interimar lui Freddie Ljungberg, o „legendă” pentru Arsenal, care dintre cei 42 de ani ai săi, nouă i-a dedicat ca jucător clubului englez.

În clasamentul intern, Arsenal ocupă abia locul opt în Premier League, cu patru victorii, şase remize şi trei înfrângeri, la 19 puncte distanţă de liderul Liverpool.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite