Scandalul premierilor neacordate medaliaţilor la Olimpiada din 2008 ia amploare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Ministerul de Finanţe a anunţat că nu are banii necesari pentru a-i premia pe medaliaţii de la Beijing, în România s-a iscat un adevărat scandal în care toată lume ţine partea sportivilor şi blamează Guvernul pentru nerespectarea promisiunilor. Mai nou, medaliaţii de la Beijing au precizat că vor protesta în faţa Executivului pentru a-şi căuta dreptatea.

Decizia Ministerului de Finanţe a stârnit o adevărată furtună în sportul din România. Pe de-o parte, lumea sportului s-a aliat cu medaliaţii de la Beijing, care ar trebuie să-şi primească banii promişi pentru performanţele obţinute la JO din 2008, iar de partea cealaltă se află Guvernul. Pentru a-şi face dreptate, sportivii sunt decişi să protesteze chiar în faţa Executivului din Piaţa Victoriei.
”Suntem dispuşi să facem orice pentru a obţine acei bani. Dacă e nevoie ne luăm de mână şi ne ducem în faţa Guvernului, să purtăm pancarte, vom face şi asta pentru că trebuie să existe o soluţie ca să se rezolve această problemă. Deja au trecut patru ani şi cu cât se prelungeşte această stare şansele de a-i recupera sunt tot mai mici”, a spus Marian Drăgulescu, medaliat la Beijing în 2008, care este hotărât să meargă în pânzele albe pentru a-şi primi banii promişi de statul român.

COSR e de partea sportivilor

Ceea ce merită a fi menţionat este că COSR, forul olimpic condus de Octavian Morariu, este de partea foştilor olimpici, considerând că aceştia merită să-şi primească premiile promise. „COSR nu are implicaţii şi nu are competenţa de a răspunde pentru situaţiile de neonorare de către cluburile departamentale a premierilor cuvenite sportivilor, antrenorilor şi celorlalţi specialişti din sport care au obţinut rezultate de marcă la JO de la Beijing. COSR speră într-o rezolvare rapidă a situaţiei, apreciind că promisiunile făcute sportivilor trebuie respectate”, se arată în comunicatul remis presei de forul olimpic român.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite