Şarapova iese la atac: rusoaica arată cu degetul după ce i s-a redus suspendarea. Mesaj detaliat postat pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 118 zile după ce a fost suspendată pentru doi ani de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) pentru că a folosit meldonium, Maria Şarapova a primit veşti bune.

Aşa cum era de aşteptat, având în vedere precedentele din tenis, apelul înaintat de sportiva de 29 de ani a dus la micşorarea pedepsei dictate de ITF. 

Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) de la Lausanne a redus suspendarea rusoaicei de la 24 de luni la 15. Cum Şarapova fusese suspendată provizoriu de la 26 ianuarie, din momentul în care a fost depistată pozitiv la Australian Open pentru consum de meldonium, ea va putea reveni pe teren la 26 aprilie 2017. Va fi adevăratul cadou pe care îl va primi Maria la o săptămână după ce va împlini 30 de ani.

Verdictul CAS înseamnă că Şarapova va rata primul turneu de Grand Slam al anului, la Melbourne, însă va putea juca în French Open, Wimbledon şi US Open.

De ce i s-a redus pedeapsa?

CAS şi-a argumentat decizia în acest caz, spunând că Maria nu s-a dopat cu bună ştiinţă pentru a-şi îmbunătăţi performanţele sportive, ci a luat meldonium din motive medicale. Totuşi, Şarapova a fost găsită vinovată pentru faptul că n-a verificat lista actualizată a substanţelor interzise în care, de la 1 ianuarie 2016, a apărut şi meldonium. În plus, Mariei i s-a reproşat că nu şi-a înştiinţat stafful că ia acest medicament la recomandarea unui doctor rus, ascunzând acest lucru şi de trimişii Agenţiei Internaţionale Antidoping (WADA).

„Voi număra zilele“

Şarapova s-a arătat încântată de decizia CAS: „În martie, când am aflat că voi fi suspendată, a fost una dintre cele mai dificile perioade din viaţa mea. Acum, când am aflat că pot reveni pe teren în aprilie, e una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea. Am simiţit că mi-a fost luat ceva pe care îl iubesc, mă refer la tenis, iar acum l-am recuperat. Acest sport e pasiunea mea şi mi-a fost dor de el. Voi număra zilele până la primul meu meci“.

Rusoaica i-a criticat şi pe cei de la Federaţia Internaţională de Tenis: „După acest episod, mi-a dat seama că alte federaţii internaţionale se pricep mult mai bine la a-şi informa sportivii în privinţa substanţelor care devin interzise. După acest proces, sper ca ITF să se intereseze de cum procedează alte federaţii pentru ca niciun alt jucător de tenis să nu fie nevoit să treacă prin ce am trecut eu“.

Din prima zi, mi-am asumat răspunderea pentru că am luat un medicament fără să mă interesez dacă e interzis sau nu. Mi-am învăţat lecţia după această suspendare. Maria Şarapova jucătoare de tenis  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite