Şarapova, dopată: prima reacţie din partea avocatului jucătoarei din Rusia. La ce pedeapsă se aşteaptă Maria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu - Maria Şarapova FOTO Getty Images

Ca o ironie a sorţii, în aceeaşi zi în care ocupanta locului 7 WTA a admis că a testat pozitiv, o altă rusoaică, Ekaterina Bobrova, patinatoarea care a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, a anunţat că şi proba ei a relevat aceeaşi substanţă interzisă găsită în organismul Şarapovei.

Maria Şarapova e ultima sportivă care a intrat pe lista jucătorilor de tenis care au testat pozitiv, de-a lungul anilor, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Rusoaica de 28 de ani poate primi o suspendare drastică, după cum s-a explicat aici.

Până la verdictul Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), avocatul Şarapovei, John Haggerty a explicat pentru „New York Times“ etapele care vor urma.

„Pentru că vrea să fie foarte deschisă şi cooperantă în acest caz, Maria mi-a spus că nu vrea să se folosească de proba <<B>>. Ea a recunoscut că această substanţă interzisă, meldonium, a ajuns în organismul ei din cauza folosirii unui medicament numit mildronate. De acum, vom parcurge etapele din procedurile ITF şi le vom explica de ce credem noi că Maria ori nu trebuie să fie suspendată deloc, ori trebuie să primească o suspendare minimă. Toate dovezile arată că ea lua acest medicament cu mult înainte ca meldonium să fie inclusă pe lista substanţelor interzise şi doar din cauza problemelor ei cardiace“, a spus Haggerty.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite