Şarapova, aşa cum nu o ştiaţi: „Beau votcă, mănânc borş şi fac bani“. Cum o cataloghează Halep pe rusoaică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova câştigă sume enorme din publicitate. FOTO: Getty Images
Maria Şarapova câştigă sume enorme din publicitate. FOTO: Getty Images

Pentru publicul din România, rusoaica e, probabil, cel mai iritant personaj din circuitul feminin. A bătut-o pe Halep în finala de la Roland Garros, iar ţipetele ei i-au terminat psihic pe cei care au urmărit meciul la televizor. În schimb, pentru WTA, Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste, Şarapova înseamnă perfecţiune.

Înaltă (are 1,88 de metri), blondă şi cu priză la public. Maria Şarapova e mai mult decât o simplă jucătoare de tenis. Îmbină rezultatele sportive cu o frumuseţe de foto-model şi, cel mai important, produce bani şi rating. 

Într-un interviu pentru „Yahoo Beauty“, jucătoarea numărul 2 din lume şi-a explicat succesul în afara terenului de tenis şi a dezvăluit ce preferinţe are în viaţa de zi cu zi.

„Nu ştiu să dansez sau să gătesc“

Formidabilă la tenis şi o femeie de succes în afaceri, Maria a admis că sunt şi multe chestii la care nu se pricepe deloc. „Nu ştiu să dansez foarte bine şi n-am avut timp să învăţ să gătesc. Sunt însă gurmandă şi mi-ar plăcea să mă descurc, într-o zi, în bucătărie. Mai ales că, atunci când voi avea copii, vreau să gătesc pentru ei“, şi-a început Şarapova discursul.

Ea a vorbit despre preferinţele ei culinare: „Am crescut cu bucătăria rusească şi cu mâncarea gătită de bunica mea. Îmi plac borşul, găluşca şi diferite salate“. Bineînţeles, ca orice rusoaică, Maria are o slăbiciune şi pentru băuturile alcoolice: „Îmi plac cocktailurile cu votcă!“.

„Îţi faci norocul cu mâna ta“

Deşi foarte mulţi oameni sunt de părere că norocul joacă un rol decisiv în succesul unui individ, Şarapova are propria ei versiune în această privinţă.

„Cu cât vei munci mai greu, cu atât mai mult o să ai noroc. Asta a fost mereu motto-ul meu în viaţă. Chiar cred că îţi faci norocul cu mâna ta. Uneori, ţi se întâmplă ceva şi spui: <<Ce noroc am avut!>>. Apoi însă, după ce te gândeşti mai bine, realizezi că ai muncit pentru acel noroc şi te-a surprins doar momentul în care ai beneficiat de el“, a explicat numărul 2 WTA.

A învăţat de la oameni de afaceri

Şarapova a insistat că succesul ei în afaceri nu s-a datorat doar aspectului ei fizic şi faptului că are rezultate excelente pe terenul de tenis.

„Treptat, am devenit interesată de afaceri. Am început să merg la tot mai multe întâlniri de afaceri şi să învăţ de la oameni foarte talentaţi în acest domeniu. Nu m-am mulţumit să-mi asociez imaginea şi numele cu un brand şi să iau bani. Am vrut mai mult. Am vrut să cunosc istoria, obiectivele şi publicul ţintă pentru brandul respectiv. De aceea, am şi avut succesul. De exemplu, când mi-am lansat propria afacere cu dulciurile, n-aveam nici cea mai mică idee despre acest tip de business. M-a preocupat însă să învăţ şi asta am făcut“, a continuat cea mai bine plătită sportivă din lume.

„Nu mi-e frică de eşec“

Şarapova a dezvăluit că o trăsătură de caracter a ajutat-o enorm în viaţă. „Sunt foarte competitivă, nu doar pe terenul de tenis, dar în tot ceea ce fac. Am o ambiţie puternică de a reuşi, dar, în acelaşi timp, nu mi-e frică de eşec, de a experimenta. Am obiceiul de a-mi fixa nişte obiective îndrăzneţe şi, chiar dacă voi realiza doar o mică parte din ceea ce mi-am propus, voi fi cu zâmbetul pe buze“, a continuat Maria.

Şarapova despre...

*Siguranţa de sine – Când m-am mutat în America eram, de cele mai multe ori, singurul copil străin din grup. Şi cel mai mic. De atunci am învăţat să mă apăr singură şi să fiu curajoasă. Siguranţa de sine trebuie să vină din interior ca să străluceşti în exterior.

*Emoţii – Uneori, când sunt în tunelul care duce spre teren, mă gândesc: „Doamne! Urmează să joc în faţa unui public format din mii de oameni“. E ceva înspăimântător! Apoi însă, mă gândesc la orele petrecute pe terenul de antrenament, în frig, când nu m-a văzut nimeni. Atunci, realizez că oamenii din tribune au venit să mă vadă la lucru. E un privilegiu care îţi risipeşte emoţiile.

*Machiaj şi încălţăminte – Nu pot tocuri. Nu mă machiez niciodată înainte de meciuri. Am grijă de tenul meu prin hidratare, odihnă şi cremă de protecţie solară. Sunt lucruri de baze pe care, de multe ori, le neglijăm.

Halep zice că Maria e cu nasul pe sus

Simona Halep a înţepat-o pe Maria Şarapova, atunci când a fost întrebată despre relaţia ei cu rusoaica de 27 de ani. „Între mine şi Şarapova nu s-a legat o prietenie. Ea nu prea vorbeşte cu fetele din circuit şi nu avem o relaţie prea apropiată încât să vorbim“, a declarat Halep.

CITEŞTE ŞI:

*Maria Şarapova, cea mai bine plătită sportivă din lume în 2014: de unde îşi ia banii rusoaica şi de câţi ani e pe locul 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite