Sărăcia românească naşte situaţii incredibile: Câte salarii restante s-au adunat la Gaz Metan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Poenaru, antrenor Gaz Metan, pregăteşte o echipă care poate intra în colaps financiar
Ilie Poenaru, antrenor Gaz Metan, pregăteşte o echipă care poate intra în colaps financiar

În România, se vorbeşte despre mărirea numărului de echipe din Liga I la 18. Iar asta în condiţiile în care şi în formatul actual, cu 16 formaţii, unele sunt pe cale de dispariţie.

În ultimii ani, nume mari din fotbalul românesc, în frunte cu Ionuţ Lupescu şi Gheorghe Hagi, au cerut ca Liga I să treacă, din nou, la un format cu 18 echipe.

Argumentul susţinătorilor acestei idei? România, ca dimensiune, e o ţară suficient de mare, încât să aibă mai multe formaţii în primul eşalon. Astfel, am avea şi mai mulţi fotbalişti care pot evolua la cel mai înalt nivel competiţional. 

Din păcate, ce scapă din vedere promotorii măririi numărului de echipe e că, inclusiv acum, vreo jumătate dintre cele 16 prim divizionare sunt nişte grupări muribunde! Care trăiesc, de pe-o zi pe alta, cu datorii din ce în ce mai mari. În acest moment, avem trei cluburi, Academica Clinceni, Dinamo şi Gaz Metan Mediaş, care sunt cu un picior în groapă!

„Se prezintă degeaba la meciuri“

Academica Clinceni, ultima clasată din Liga I, pare că a şi depus deja armele. Şi şi-a propus doar să încheie sezonul actual. După care, probabil, va dispărea de pe harta fotbalului românesc. Chiar în această etapă, Clinceniul a fost în imposibilitatea de a disputa partida cu Farul, având prea puţini jucători, din cauza unui focar de COVID-19.

Clinceni - Farul se va disputa la data de 17 februarie, însă Mihai Stoica, oficial FCSB, a explicat că, oricum, Academica, rămasă cu un lot de 16 jucători, face doar act de prezenţă până la finalul campionatului. „Clinceni se prezintă degeaba la meciuri. Că va juca pe teren, că va pierde 3-0, tot aia e“, a spus Stoica, la Telekom Sport.

Ameninţată oficial cu depunctarea

Situaţia celor de la Gaz Metan e şi mai gravă! Aici, fotbaliştii abia au încasat încă un salariu. Cel restant pentru septembrie 2021! Iar asta doar după ce în conturile clubului a intrat o nouă tranşă din banii pentru drepturile TV.

Chiar şi aşa, Gaz Metan e ameninţată cu depunctarea! Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că formaţia din Mediaş va fi penalizată, dacă nu va achita datoriile către fostul antrenor, Mihai Teja, şi colaboratorii acestuia, secundul Eusebiu Tudor şi analistul video, Mircea Diaconescu. Termenul-limită stabilit de FRF: 23 februarie, ora 15.00.

„Înţeleg că Mediaşul are 3,5 milioane de euro datorii, aşa am auzit, de la cineva din club. Se pregătesc de faliment“, a dezvăluit acelaşi Mihai Stoica, la Telekom Sport.

Dinamo, echipa nimănui

În fine, Dinamo, susţinută financiar de grupul DDB (Doar Dinamo Bucureşti) e deja în insolvenţă. Şi cu perspective sumbre, având în vedere situaţia financiară, dar şi cea sportivă. 

La un moment dat, oficialii şi-au pus speranţele într-o eventuală mărire a numărului de echipe în Liga I, de la 16 la 18, chiar din această vară. Într-o intervenţie la Digi Sport, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, a respins categoric această variantă.

„În momentul de faţă, nu se are în vedere modificarea numărului de echipe la Liga I. Când ne uităm la anumite probleme financiare pe care le au anumite echipe, vedem că ar fi eronat să mărim campionatul“, a explicat Justin Ştefan.

Prima ligă din 2000 încoace

Perioadă Numărul echipelor

2000 - 2006 16

2006 - 2014 18

2015 - 2019 14

2020 - prezent 16

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite