Sandu, mincinos sau incompetent? Iată o dovadă clară că fostul preşedinte al FRF spune una, dar face alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu
Mircea Sandu

Omul care a condus 24 de ani fotbalul românesc a arătat, din nou, că e în stare să zică orice şi că vorbele sale n-au nicio valoare.

Acum un an, Universitatea Cluj era exclusă din sezonul 2013-2014 al Ligii I, întrucât Comisia de Licenţiere din cadrul FRF, condusă de Viorel Duru, a respins, în două rânduri, dosarul „şepcilor roşii“.

Refuzaţi pe plan intern, clujenii s-au adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Înainte ca elveţienii să facă, iarăşi, ordine în fotbalul românesc, Mircea Sandu a dat o declaraţie-surpriză: „Dacă Universitatea Cluj va primi licenţa la TAS, atunci îl dau afară pe Duru“. 

Clujenii au avut câştig de cauză în Elveţia, Universitatea a putut evolua în Liga I, însă Duru şi-a păstrat funcţia. La vremea respectivă, „Adevărul“ l-a întrebat pe Sandu cum de n-a fost schimbat preşedintele Comisiei de Licenţiere, aşa cum promisese chiar „Naşul“.

„Dragilor! Nici Duru nu e de vină. Nu el licenţiază cluburile. El întocmeşte dosarele cluburilor, le adună. Deciziile sunt luate de comisii“, a declarat Sandu într-un interviu acordat „Adevărul“ la 10 iulie 2013.

Acum zice cu totul altceva

La aproape un an de la acel interviu, fostul preşedinte FRF a dat-o, din nou, la întors. Într-o declaraţie făcută la Digi Sport, „Naşul“ a insistat că regretă că nu l-a demis pe Duru!

„Am dat girul acestor instituţii: cinci experţi şi un director de licenţiere, respectiv Duru, şi încă două comisii. Dacă am făcut asta, nu mă mai duc să mă apăr la TAS, pentru că merg pe mâna lor. Las pe cel care se simte neîndreptăţit să meargă să îşi caute dreptatea. Mie îmi pare rău că nu am făcut pasul promis în Adunarea Generală, după ce U Cluj a câştigat. Regret că nu l-am demis pe Duru. Comisiile noastre nu sunt în regulă dacă echipele noastre câştigă la TAS“, a declarat Sandu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite