Sancţiune drastică pentru „canibalul“ Suarez, după ce l-a muşcat pe Chiellini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe Suarez l-au durut dinţii după ce l-a muşcat pe Chiellini FOTO AFP
Pe Suarez l-au durut dinţii după ce l-a muşcat pe Chiellini FOTO AFP

După ce şi-a înfipt dinţii în umărul lui Chiellini, în timpul partidei Italia-Uruguay, atacantul uruguaian Luis Suarez a fost aspru sancţionat de FIFA.

Gestul nesportiv al lui Luis Suarez nu a rămas fără urmări. Cum era de aşteptat, FIFA s-a autosesizat în acest caz şi a dictat o sancţiune aspră împotriva uruguaianului. Acesta a fost suspendat pentru următoarele nouă partide ale echipei naţionale ale Uruguayului şi, mai mult decât atât, nu va mai putea juca niciun meci oficial timp de patru luni, inclusiv la echipa de club, Liverpool. Pe deasupra, fotbalistul din ofensiva naţionalei celeste va trebuie să achite şi o amendă de 100.000 franci elveţieni.

Jucătorul nu va avea voie să ia parte la orice fel de activitate legată de fotbal, fie că este vorba despre una administrativă, de sport sau orice altă natură, în cele 4 luni de suspendare. În timpul acestei suspendări nu are voie să intre pe nici un fel de stadion, informează FIFA.

"Un astfel de comportament nu poate fi tolerat pe terenul de fotbal, mai ales la un Campionat Mondial, când toţi ochii sunt pe tine. Comisia de Disciplină a luat în calcul toţi factorii şi a ajuns la această decizie", a spus Claudio Sulser, preşedintele Comisiei de Disciplină al FIFA.

În minutul 80 al meciului Italia – Uruguay, Luis Suarez l-a muşcat de umăr pe Giorgio Chiellini. Deşi italianul i-a arătat arbitrului semnul muşcăturii, făptaşul a rămas nepedepsit de "central".

Suspendarea dictată împotriva lui Suarez este cea mai drastică sancţiune impusă de FIFA la nivel internaţional, scrie dolcesport.ro.

CLICK AICI pentru a răspunde testului de cunoştinţe CM şi poţi câştiga o tabletă!

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite