Să vină Chelsea! Steaua obţine o victorie lejeră cu Gaz Metan şi aşteaptă duelul cu campioana Europei de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pintilii a fost cel mai bun om al meciului cu Gaz Metan Mediaş, reuşind o "dublă" FOTO Răvan Păsărică
Pintilii a fost cel mai bun om al meciului cu Gaz Metan Mediaş, reuşind o "dublă" FOTO Răvan Păsărică

Deşi a jucat mai bine de o repriză în inferioritate numerică din cauza eliminării lui Cristi Tănase, Steaua a câştigat la scor de neprezentare partida din etapa a 21-a a Ligii I, contra lui Gaz Metan Mediaş.

Partida dintre Steaua şi Gaz Metan Mediaş nu a avut istoric. Reghecampf a început meciul cu gruparea medieşeană cu un singur atacant veritabil, Stefan Nikolici. Vârful a răsplătit încrederea antrenorului şi a deschis scorul în minutul 33. 

Reuşita lui Nikolici a fost umbrită de un gest necugetat al lui Cristi Tănase, care l-a lovit intenţionat cu piciorul în şold pe Bawab şi a văzut roşu direct din partea arbitrului Istvan Kovacs. Deşi în inferioritate numerică, Steaua a presat în continuare poarta Gazului, dar scoul pauzei a rămas 1-0 în favoarea Stelei.

În repriza secundă, Reghemcapf a renunţat la Nikolici şi l-a trimis în teren pe Pintilii, mijlocaşul fiind aruncat în luptă, lângă Bourceanu, pentru a betona linia mediană a Stelei.

Mutarea lui Reghecampf a fost foarte inspirată, deoarece Pintilii a marcat de două ori pe final de meci, mai întâi în minutul 72 şi ulterior în minutul 88, din penalty, stabilind scorul final, 3-0 în favoarea Stelei.

Istvan Kovacs a restabilit egalitatea numerică în minutul 88, eliminându-l pe portarul oaspeţilor, Pleşca, pe motiv că a jucat mingea cu mâna în afara careului de 16 metri. În aceste condiţii, Vali Negru a fost cel care a intrat în poarta Mediaşului în ultimele minute de joc ale partidei de pe Arena Naţională.

Graţie acestui succes, roş-albaştri mai adună trei puncte în lupta pentru titlu din Liga I, fiind greu de crezut că vor mai fi ajunşi până la finalul campionatului. Pentru Steaua urmează turul cu Chelsea din Europa League, partidă care va avea loc joi, 7 martie, la ora 20, pe Arena Naţională din Bucureşti. 

Steaua: Tătăruşanu - Râpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu - Adi Popa, Tănase, Chipciu (Prepeliţă '77) - Rusescu (Tatu '66), Nikolici (Pintilii '46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - C. Frăsinescu (Fl. Dan '70), Muth, Markovici, Buzean - Breeveld (Negru '79), Tahar (Drăghici '46) - Llullaku, Eric, C. Petre - Bawab. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Cartonaşe galbene: Pintilii '89 / Frăsinescu '14, Eric '22, Buzean '55, Drăghici '82, Fl. Dan '87.

Cartonaşe roşii: Tănase '44 / Pleşca '85.

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Miclos Istvan Nagy, Adrian Ghinguleac (asistenţi).

Spectatori: 19.000.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite