S-a vândut Inter Milano. Cine este mogulul media indonezian care a preluat echipa lui Cristi Chivu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erick Thohir. FOTO: Reuters
Erick Thohir. FOTO: Reuters

Luni bune de negocieri şi, în sfârşit, finalizarea cu brio a acestora. Azi dimineaţă, Massimo Moratti a confirmat vânzarea a 70% din acţiunile lui Inter către un mogul media indonezian, Erick Thohir.

 „Am semnat cu Thohir“ i-a anunţat astăzi Moratti (68 de ani) pe jurnaliştii italieni, urmând ca în cursul zilei să fie publicat pe site-ul lui Inter şi un comunicat oficial. 

Nu există încă o cifră oficială, dar presa italiană vorbeşte despre o sumă în jur de 300 de milioane de euro. Sunt şanse ca Massimo Moratti, cel care a fost proprietarul lui Inter Milano din 1995, să fie păstrat ca preşedinte de către Thohir. 

De când a fost patronul lui Inter, Moratti a cheltuit peste 600 de milioane de euro doar pe transferuri. Au fost aduse nume grele pe "Meazza", de la brazilianul Ronaldo, la Crespo, Figo sau Ibrahimovici, dar şi românii Mutu şi Chivu. Sub comanda lui Moratti, Inter a obţinut 16 trofee, cel mai important fiind Liga Campionilor, din 2010, câştigată cu Mourinho, ca antrenor. În total, în 18 ani, Moratti a investit în Inter în jur de 1,2 miliarde de euro. 

Indonezianul Erick Thohir (43 de ani) nu este la prima achiziţie în domeniul sportului. Mai deţine chiar o echipă de fotbal din SUA, din Major League Soccer, DC United, dar şi o grupare de baschet din NBA, Philadelphia 76ers. 

Thohir este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Jakarta, fiind un adevărat mogul media. Are un "imperiu" care cuprinde mai multe posturi de radio, televiziuni, publicaţii de presa scrisă şi companii de publicitate. Averea sa este estimată la 4 miliarde de euro. 

Anul trecut, Inter a înregistrat pierderi de 70 de milioane de euro. Noul consorţiu, patronat de indonezian, care are acum majoritatea acţiunilor, şi-a luat angajamentul de a investi peste 200 de milioane de euro în următorii doi ani pentru a acoperi datoriile totale ale lui Inter. Din vânzare, Moratti nu se alege, susţine presa italiană, decât cu 50 de milioane de euro. 

La fel ca multe alte echipe din Italia, Inter Milano are parte de numeroase probleme financiare. După plecarea lui Mourinho, în 2010, după acel sezon istoric concretizat în tripla cupă-campionat-Liga Campionilor, echipa a intrat într-un con de umbră, dar şi într-o „reconstrucţie“. 

Au fost vânduţi sau îndepărtaţi jucătorii vârstnici şi cei cu salarii mari şi au fost aduşi la echipă tineri de perspectivă, dar şi cu salarii mai mici. 

După şapte etape din noul sezon, Inter Milano ocupă locul 4 în Serie A, cu 14 puncte, şapte mai puţin decât liderul AS Roma. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite