Rusia, zguduită: Daria Kasatkina a anunţat că e lesbiană şi a postat prima fotografie cu iubita ei

0
0
Kasatkina

Într-o ţară în care homosexualitatea e un subiect tabu, Daria Kasatkina (25 de ani, 12 WTA), cea mai bună rusoaică din clasamentul mondial, a luat o decizie curajoasă.

În tenisul feminin au existat şi există foarte multe jucătoare lesbiene. De acum, în rândurile lor a intrat, în mod oficial, şi Daria Kasatkina. Anunţul ei, făcut în cadrul unui interviu acordat pe Youtube pentru Vitya Kravchenko, a făcut înconjurul lumii.

Discuţia a ajuns la homosexualitatea, atunci când Kravchenko a întrebat-o pe Kasatkina despre faptul că, de curând, o altă rusoaică, jucătoare de fotbal, vorbim despre Nadya Karpova, a recunoscut că are iubită. După ce a lăudat-o pe compatrioata ei, Kasatkina a recunoscut că şi ea e implicată într-o relaţie cu o persoană de acelaşi sex. Iar după emisiune, Daria a şi postat pe contul ei de Instagram prima fotografie alături de iubita ei (foto, jos).

Kasatkina

Ce a spus Daria Kasatkina?

*Respect pentru Nadya Karpova pentru că a recunoscut că e lesbiană. Bravo ei! Am fost bucuroasă pentru ea, dar şi pentru alţi oameni ca ea, mai ales fetele aflate în aceeaşi situaţie. Cu siguranţă, dezvăluirea lui Karpova le-a dat curaj, le-a făcut mai puternice. 

*Dacă zvonurile conform cărora am o prietenă sunt adevărate? Da. E greu şi n-are rost să stai mult ascunsă. Va fi greu pentru creier până când o spui. După aceea, e clar că fiecare trebuie să aleagă cum vrea să se deschidă şi în ce măsură. Cel mai important e să fii bun cu tine însuţi.

*Există subiecte şi mai importante care sunt interzise, aşa că nu e de mirare că a alege să fii gay e ceva interzis în Rusia. 

Ruşii vor să interzică ştirile despre homosexualitatea

Potrivit news.ro, homosexualitatea a fost considerată o crimă în Rusia până în 1993 şi o boală mintală până în 1999. Persoanele LGBT din Rusia sunt adesea subiectul ostilităţii, violenţei şi uneori chiar al crimei.

Declaraţiile Dariei Kasatkina vin în momentul în care parlamentarii ruşi au propus luni un nou proiect de lege care ar interzice difuzarea informaţiilor „despre relaţiile sexuale netradiţionale“ către orice tip de public. O lege adoptată în 2013 împotriva „propagandei“ homosexuale a interzis până acum difuzarea unor astfel de informaţii către minori.

Multe ONG-uri LGBT+ susţin că această lege serveşte drept pretext pentru persecutarea homosexualilor, într-o ţară în care Vladimir Putin şi Biserica Ortodoxă pledează pentru valori tradiţionale în faţa unui Occident prezentat ca degenerat.

CITEŞTE ŞI:

Ruşii au luat foc: Reacţie violentă după îndemnul lui Kasatkina pentru conaţionalii ei

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite