România, seară de vis în Liga Europa: Stanciu, gol fabulos! Ianis Hagi, pasă decisivă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu a înscris un gol cu un şut superb
Nicolae Stanciu a înscris un gol cu un şut superb

La Praga, în turul optimilor, confruntarea dintre Slavia şi Rangers a scos la iveală calitatea internaţionalilor români care s-au aflat pe teren, la cele două formaţii.

România poate privi cu optimism spre meciurile naţionalei din luna martie, în preliminariile Mondialului din 2022. Iar asta pentru că doi dintre jucătorii care, cu siguranţă, se vor afla în lotul convocat de selecţionerul Mirel Rădoi se află în mare formă. Şi tocmai au demonstrat asta la cel mai înalt nivel, într-o confruntare europeană!

La Praga, în turul optimilor Ligii Europa, Slavia, liderul detaşat din Cehia - e la 11 puncte de locul 2! - a primit vizita celor de la Rangers, care au câştigat titlul în Scoţia, în weekend-ul trecut. La gazde, a fost titular Nicoale Stanciu. La oaspeţi, Ianis Hagi a fost în primul „11“. Şi, ca seara românească de la Praga să fie completă, meciul a fost condus de o brigadă din România, cu Ovidiu Haţegan la centru.

Încă din prima repriză, românii şi-au pus amprenta pe modul în care s-a desfăşurat partida. Scorul a fost deschis, în minutul 7, de Nicolae Stanciu, cu un şut fabulos. Rangers a egalat apoi, prin Helander, care a punctat după ce Ianis Hagi a întors o minge în careu, servindu-şi perfect colegul (36). La pauză, scorul a fost egal, 1-1.

Ianis

Ianis Hagi a fost primul jucător schimbat la Rangers

Românii, schimbaţi după pauză

În partea secundă, tabela nu s-a mai schimbat, aşa că returul de peste o săptămână va fi decisiv, în stabilirea echipei care va merge în sferturile Ligii Europa.

Dintre cei doi jucători români aflaţi în echipele de start, Ianis Hagi a părăsit terenul primul, în minutul 63, fiind înlocuit de canadianul Scott Arfield. De partea cealaltă, Nicolae Stanciu a jucat 76 de minute. Mijlocaşul român a fost destul de activ, implicat în multe acţiuni ofensive ale echipei sale, a executat fazele fixe şi, în per ansamblu, a avut o prestaţie foarte bună. 

Liga Europa, optimi, tur, astăzi

Ora 19.55

Ajax - Young Boys 3-0

Dinamo Kiev - Villarreal 0-2

Man. United - AC Milan 1-1

La oaspeţi, Ciprian Tătăruşanu a fost rezervă.

Slavia Praga - Rangers 1-1

Ora 22.00

AS Roma - Şahtior 3-0

Olympiakos - Arsenal 1-3

Tottenham - Dinamo Zagreb 2-0

Granada - Molde 2-0

*Meciurile retur se vor juca la 18 martie.

10 goluri şi şase pase decisive a adunat Nicolae Stanciu la Slavia Praga, în acest sezon, în toate competiţiile, în 30 de apariţii. În Liga Europa, românul are două goluri şi două pase de gol în şapte partide, în acest sezon.   7 goluri şi 12 pase decisive are Ianis Hagi la Rangers în actuala stagiune, în 37 de apariţii, în toate competiţiile. În Liga Europa, mijlocaşul de 22 de ani a adunat un gol şi o pasă decisivă, în şase partide.

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite