România se va afla într-o situaţie ingrată la Jocurile Olimpice de iarnă. Interes zero printre români pentru Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costurile foarte mari şi interesul scăzut faţă de Olimpiada de iarnă de la Soci au adus România într-o situaţie ruşinoasă.

Dacă la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, din 2012, sportivii români au fost susţinuţi de sute de fani, nu acelaşi lucru se va întâmpla la Jocurile Olimpice de la Soci.

Potrivit secretarului general al COSR, Ioan Dobrescu, până în acest moment în România s-au vândut doar două, maximum trei bilete. “Oricum, noi am solicitat organizatorilor  puţine tichete pentru că interesul din partea suporterilor români a fost mic de tot, aproape inexistent. Nu am informaţii exacte, dar cred că s-au vândut cel mult trei bilete”, a spus Dobrescu pentru Mediafax, care aprecizat că nu ştie câte bilete au fost rezervate României de către Comitetul Internaţional Olimpic.

Interesul scăzut al suporterilor  a fost pus de oficialul COSR pe seama mai multor cauze: “Fanii români sunt mai apropiaţi de Jocurile Olimpice de vară, la noi nu există o tradiţie în participarea la Olimpiada de iarnă. Acum s-au mai adăugat şi alte probleme. Securitatea din zonă, dar şi de criza financiară, care se resimte putenic şi la noi. Chiar şi oamenii cu posibilităţi îşi drămuiesc foarte atent banii”

Pachete turistice la 5.000 de euro

Un impediment important e reprezentat şi de suma uriaşă pe care un suporter român trebuie să o plătească pentru a vedea live Olimpiada de la Soci. “Există anumite agenţii care au la vânzare pachete pentru şapte zile. Dar câţi îşi permit să dea 5.000 de euro doar pentru cazare? Soci e o capcană pentru noi. Aparent, e foarte aproape, pe hartă, dar dacă vrei să mergi acolo trebuie să schimbi două-trei avioane”, a mai precizat secretarul general al COSR.

Forul olimpic român a încheiat recent un parteneriat cu agenţia Cartan, care se ocupă de vânzarea biletelor pentru românii doritori să ajungă la Soci. Această agenţie, care are sediul în California, comercializează biletele pentru alte 41 de comitete olimpice din lume. Declaraţiile lui Ioan Dobrescu sunt confirmate chiar de site-ul oficial al acestei agenţii, care anunţă că un sejur de o săptămână, la un hotel de trei stele, în staţiunea rusă, în timpul JO, costă peste 5.000 de dolari, fără transport şi bilete de acces la competiţii.

În lipsa suporterilor, sportivii români vor fi susţinuţi la Soci de rude, antrenori şi oficiali care vor face deplasarea cu delegaţia olimpică a României.

Olimpiada începe pe 7 februarie

A XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă se va disputa la Soci în perioada 7-23 februarie. Lotul României va pleca spre Rusia pe 2 februarie. La ceremonia de deschidere a competiţiei biatlonista Eva Tofalvi va purta drapelul României.

Lotul olimpic al României pentru Soci:

Schi alpin: Alexandru George Barbu, Ioan Valeriu Achiriloaie, Ania Cail

Schi fond: Paul Constantin Pepene, Daniel Pripici, Timea Sara

Sărituri cu schiurile: Sorin Iulian Pîtea

Biatlon: Cornel Dumitru Puchianu, Eva Tofalvi

Patinaj artistic: Zoltan Kelemen

Bob: Maria Constantin, Andreea Grecu (bob două persoane), Nicolae Istrate, Florin Crăciun (bob două persoane), Andreas Neagu, Paul Muntean, Dănuţ Moldovan, Bogdan Otavă (bob patru persoane).

Sanie: Valentin Creţu, Alexandru Teodorescu, Nicolae Radu Şovăială, Raluca Strămăturaru

Skeleton: Dorin Dumitru Velicu, Maria Marinela Mazilu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite