România profită de excluderea Rusiei din sport: Planul pregătit pentru 2026

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România e ținută, în aceste zile, cu sufletul la gură la tensiunea Europeanului de handbal feminin, găzduit de Macedonia de Nord, Muntenegru și Slovenia (4-20 noiembrie). Pentru fetele pregătite de Florentin Pera urmează partida cu Muntenegru (marți, ora 19.00, Digi Sport, Organge Sport, Prima Sport), a doua în Grupa Principală II.

Vladimir Putin a transformat Rusia în oaia neagră a comunității internaționale.
Vladimir Putin a transformat Rusia în oaia neagră a comunității internaționale.

Vestea bună e că, pe viitor, o astfel de competiție de anvergură poate fi găzduită chiar de România! Pentru că, potrivit Eurosport, federația condusă de Constantin Din și-a anunțat intenția de a înlocui Rusia, care primise dreptul de a organiza Euro 2026 (3-20 decembrie) înaintea războiului din Ucraina.

Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal
Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal

Suntem interesați. Am avut deja primele discuții. Ne dorim să organizăm un turneu de anvergură, căutăm soluții“, a declarat Constantin Din, potrivit sursei citate. Intenția FRH necesită însă o planificare temeinică și investiții importante pentru planul de organizare. Asta deoarece, începând cu Euro 2024 (Austria, Ungaria, Elveția, 28 noiembrie – 15 decembrie), Campionatul European va trece de la un format cu 16 naționale la unul cu 24.

Așadar, pentru a organiza Euro 2026, România va avea nevoie de patru orașe cu săli adecvate dintre care una de minimum 10.000 de locuri pentru fazele finale ale întrecerii. Eurosport a notat că, deocamdată, doar Sala Polivalentă din Cluj îndeplinește această condiție.

Până să vedem dacă România va primi dreptul de a organiza Euro 2026, anul viitor, vom organiza Europeanul de tineret (Under 19) pentru echipele feminine. Turneul cu 16 echipe se va juca în două orașe, la Bistrița și Târgu Mureș. România ar fi trebuit să organizeze și Mondialul de tineret la handbal feminin, în 2020, însă pandemia a anulat acest eveniment.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite