România, obligată să bată Armenia! De ce  victoria este singura variantă pentru naţionala lui Mirel Rădoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
radoi

În preliminariile pentru CM 2022, România va înfrunta, în această seară (ora 21.45, la ProTV), Armenia, iar pentru a păstra şanse de calificare la turneul final, tricolorii au nevoie de cele trei puncte.

Chiar dacă naţionala de fotbal a fost învinsă de selecţionata Germaniei, scor 2-1, tricolorii au lăsat o impresie bună vineri seară, prestaţia curajoasă de la Hamburg fiind dădătoare de speranţe înaintea ultimelor trei partide din această campanie de calificare.

Cu doar 10 puncte după 7 etape şi în ciuda faptului că România ocupă locul 4 în clasament şi nu mai are cum să câştige grupa, tricolorii păstrează încă şanse decente pentru a ajunge la competiţia din Qatar. 

La turneul final de anul viitor merge direct doar câştigătoarea din fiecare grupă, însă ocupantele locurilor secunde păstrează şi ele şanse de calificare. Cele zece naţionale de pe poziţiile secunde din fiecare grupă, alături de două echipe venite din Liga Naţiunilor, vor merge însă la baraj, unde se vor lupta pentru ultimele trei locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Cum prima poziţie în grupa noastră va fi ocupată mai mult ca sigur de Germania, naţionala lui Rădoi mai are doar varianta să termine pe locul doi şi să spere că va reuşi să elimine două echipe în meciurile de baraj. 

În actuala campanie de calificare, în caz de egalitate de puncte, golaverajul total şi nu meciurile directe este principalul criteriu de departajare, astfel că pentru a termina sigur pe locul 2, România are nevoie de maximum de puncte în cele trei partide rămase de jucat, cu Armenia (a), Islanda (a) şi Liechtenstein (d), dar şi ca Macedonia de Nord să piardă 3 puncte în meciurile cu Germania (a), Armenia (d) şi Islanda (a). Există varianta ca tricolorii să se califice şi în cazul în care macedonenii vor aduna 7 puncte în ultimele întâlniri, dar în această situaţie va trebui să îi depăşim la golaveraj, acolo unde avem în prezent un deficit de 7 goluri.  

Cu doar 7 puncte adunate în ultimele întâlniri din grupă, situaţia României s-ar complica teribil de mult şi am avea nevoie de un joc foarte favorabil al rezultatelor pentru a mai prinde locul doi, în condiţiie în care Macedonia de Nord sau Armenia ar trebui să obţină cel mult 5 puncte, iar golaverajul „tricolorilor” să fie superior.

Momentul revanşei 

Dorinţa tricolorilor de a aduna încă 9 puncte în aceste preliminarii se va lovi astăzi de primul obstacol, Armenia, care pare a fi şi cel mai greu de trecut. Nu doar că adversarii din această seară ne-au învins anul trecut, 3-2 la Erevan, dar armenii au şi ei şanse bune pentru a prinde poziţia secundă, astfel că meciul din Ghencea se anunţă a fi unul de „care pe care“.  

Faţă de meciul anterior, în defensivă, Rădoi nu va putea conta, cel mai probabil, pe Burcă, accidentat cu Germania, însă revine Nedelcearu, care a ratat partida de la Hamburg din cauza problemelor medicale. De asemenea, în linia mediană pot apărea Moruţan sau Cicâldău, dar şi Nedelcu, care şi-a ispăşit suspendarea. În ofensivă, sunt şanse bune ca Puşcaş, care a acuzat probleme musculare cu Germania, să fie înlocuit cu Keşeru. 

CM 2022, preliminarii, grupa J

Vineri

Germania - România 2-1

Islanda - Armenia 1-1

Liechtenstein - Macedonia de Nord 0-4

Astăzi, ora 21.45

România - Armenia

Islanda - Liechtenstein

Macedonia de Nord - Germania

Clasament

1. Germania 7 6 0 1 19-3 18

2. Macedonia de Nord 7 3 3 1 15-6 12

3. Armenia 7 3 3 1 8-10 12

4. România 7 3 1 3 10-8 10

5. Islanda 7 1 2 4 7-15 5

6. Liechtenstein 7 0 1 6 2-19 1

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor în grupa J
 

*11 noiembrie: România - Islanda

*14 noiembrie: Liechtenstein - România

Toate partidele vor fi live pe Pro TV şi Radio România Actualităţi.

Lotul României

*Portari: Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid), Niţă (Sparta Praga), Vlad (FCSB);

*Fundaşi: Bancu (CS U Craiova), Burcă (CFR), Chiricheş (Sassuolo), Cr. Manea (CFR), Nedelcearu (Crotone), Raţiu (Huesca), Rus (Fehervar), Toşca (Gaziantep);

*Mijlocaşi: Albu (Rapid), Cicâldău (Galatasaray), Cordea (FCSB), I. Hagi (Rangers), R. Marin (Cagliari), Maxim (Gaziantep), Mihăilă (Parma), Mitriţă (PAOK), Moruţan (Galatasaray), Nedelcu (Fortuna Düsseldorf), Stanciu (Slavia Praga);

*Atacanţi: Ivan (CS U Craiova), Keşeru (FCSB), Puşcaş (Reading).

*Antrenor: Mirel Rădoi

Lotul Armeniei

*Portari: Yurchenko (FC Alashkert), Ayvazov (FC Urartu), Buchnev (FC Pyunik)

*Fundaşi: Haroyan (FC Cadiz), Calisir (Silkeborg IF), Hovhannisyan (FC Kairat), Ararat (FC Noah), Terteryan (FC Ararat-Armenia), Margaryan (FC Ararat Yerevan), Voskanyan (FC Alashkert), Mkoyan (FC Ararat Yerevan)

*Mijlocaşi: Mkhitaryan (AS Roma), Spertsyan (FC Krasnodar), Barseghyan (FC Astana), Bayramyan (FC Rostov), Udo (FC Atyrau), Vardanyan (FC Pyunik), Grigoryan (FC Alashkert), Muradyan (FC Ararat-Armenia), Arakelyan (FC Ararat Yerevan), Avanesyan (FC Ararat-Armenia)

*Atacanţi: Adamyan (TSG Hoffenheim), Zelarayan (FC Columbus Crew), Geloyan (FC Baltika), Karapetian (FC Noah).

*Antrenor: Joaquin Caparro (Spania)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite