România mai are o şansă: cum poate evolua Keşeru, cel mai în formă jucător român, în meciul cu Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Keşeru
Claudiu Keşeru

Atacantul legitimat la Ludogoreţ are opt goluri în ultimele patru partide, însă n-a prins lotul lărgit pentru următorul meci din preliminariile Mondialului din 2018. El poate fi însă pe teren, la 11 octombrie, pe „Arena Naţională“.

Naţionala are o arie tot mai restrânsă de selecţie din cauza faptului că fotbaliştii de valoare lipsesc cu desăvărşire. Iar acum a apărut şi o situaţie  bizară: un jucător în mare formă a fost, pur şi simplu, ignorat.

Claudiu Keşeru a fost titularizat, marţi seara, la Ludogoreţ şi a înscris în poarta celor de la Arsenal. Reuşita vârfului de 29 de ani a venit în continuarea unei serii fantastice pe care a început-o de sâmbătă. Între 22 octombrie şi 1 noiembrie, adică în 11 zile, Keşeru a jucat patru meciuri la Ludogoreţ şi a adunat opt goluri.

În ciuda acestui bilanţ excelent, cel în formă fotbalist român a fost lăsat în afara lotului lărgit de 29 de jucători anunţat de Christoph Daum pentru partidele cu Polonia (11 noiembrie) şi Rusia (15 noiembrie).

Explicaţia neamţului nu ţine

În ultimele zile, selecţionerul a tot fost chestionat pe tema neincluderii lui Keşeru în lot. Într-un final, Daum şi-a pierdut calmul şi a ripostat iritat: „Există o dată când trebuie să anunţăm lista stranierilor. Ştiţi cât a marcat Keşeru până la acea dată? Niciun gol!“.

Explicaţia neamţului nu ţine. Lotul lărgit a fost publicat pe site-ul FRF, duminică, la 24 de ore după ce Keşeru a înscris o „dublă“ pentru Ludogoreţ în campionatul bulgar. De atunci, vârful şi-a trecut în cont încă o „dublă“, un hattrick şi un gol în poarta celor de la Arsenal în Liga Campionilor.

„Să joace cu cei aflaţi în lot“

Paradoxal, însuşi Keşeru a reacţionat cel mai calm în faţa acestei situaţii ilogice prin care un fotbalist în formă nu prinde lotul, în condiţiile în care nici concurenţii săi pe post nu strălucesc. „Am primit decizia, am acceptat-o, am respectat-o. Îmi văd de treaba mea la echipa de club. Muncesc în continuare mult la antrenamente, să joc cât de bine pot pentru echipa mea. Sunt sănătos, familia mea e bine. Ce pot să cer mai mult?“, a fost prima reacţie a atacantului în interviul acordat Dolce Sport după Ludogoreţ – Arsenal.

Peste câteva ore, la Digi Sport, Keşeru a avut un discurs similar: „În momentul de faţă, reuşesc să înscriu din foarte puţine ocazii. O să mă pregătesc şi mai departe, după aia sunt decizii care sunt luate şi oameni care le iau. Eu sunt motivat în permanenţă la nivel maxim. Am acceptat decizia selecţionerului şi nu cred că se mai poate schimba nimic. S-a anunţat un lot şi e normal să joace cu aceştia, dacă ei au fost anunţaţi“.

Eu cred că Daum are ceva cu Keşeru. Cred că el a greşit cu ceva, altfel nu-mi explic neincluderea lui în lot. Ioan Andone antrenor Dinamo   Keşeru are calitate, îl ştiu din Franţa. E la o echipă bună, Ludogoreţ e o echipă puternică. Arsene Wenger antrenor Arsenal

„Lewa“ e liderul Poloniei

Dacă cel mai în formă fotbalist român nu e în lotul pentru meciul cu Polonia, în schimb, golgheterul „leşilor“ e şi liderul naţionalei. Lewandowski a punctat şi el, marţi, în Liga Campionilor, ajungând la nouă goluri în ultimele şapte partide în care a jucat.

Keşeru poate juca, totuşi, cu Polonia

După seria excelentă a lui Keşeru apare o întrebare: mai poate fi el convocat la naţională pentru partida cu Polonia? Răspunsul pe scurt: da! Potrivit regulamentului, cluburile sunt obligate să dea jucătorii la naţională, dacă au primit convocările pentru ei cu 15 zile înainte de reunirea lotului. În acest caz, cantonamentul tricolorilor va începe, luni, 7 octombrie. Cum Keşeru n-a prins lotul lărgit şi, drept urmare, Ludogoreţ n-a primit nicio convocare, dacă Daum va dori, totuşi, să-l cheme pe ultima sută de metri, e nevoie de acordul clubului bulgar. E vorba, totuşi, de o formalitate, fiind greu de crezut că Ludogoreţ nu va fi de acord cu convocarea lui Keşeru, în condiţiile în care n-are niciun meci între 6 şi 15 noiembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite