România, la un pas de dezastru: Cum a salvat Guvernul meciurile de la Euro 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Novak, ministrul Sporturilor
Eduard Novak, ministrul Sporturilor

Bucureştiul a rămas pe lista celor 12 oraşe care vor găzdui meciuri din cadrul Euro 2020, competiţie care şi-a păstrat denumirea, în mod simbolic, deşi se va desfăşura, între 11 iunie - 11 iulie 2021.

România a închis porţile arenelor sportive de mai bine de un an, toate evenimentele fiind desfăşurate în faţa unor tribune goale. Din acest motiv, Bucureştiul a fost la un pas de a fi scos de UEFA de pe lista oraşelor care vor găzdui meciuri din cadrul Campionatului European din această vară!

Dezvăluirea a fost făcută de Eduard Novak, printr-un comunicat pe care l-a publicat, astăzi, Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

Ce a spus Eduard Novak?

*Ne aflăm acum în etapa în care avem deja înfăptuită o mare realizare: a fost aprobat Memorandumul prin care Guvernul României s-a angajat să adopte legislaţia necesară, astfel încât meciurile din cadrul EURO 2020 organizate pe teritoriul României să se poată desfăşura cu spectatori. 

*Conceptul medical gândit în acest sens va permite prezenţa în siguranţă a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale. Decizia Guvernului a fost una pe deplin justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România. 

*Exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfăşoare cu spectatori. În acest moment, acest risc a fost eliminat, lucru care nu poate decât să ne bucure.

*Ne rămâne acum sarcina de a realiza în mod concret şi de a transpune principiile Memorandumului într-un act normativ. Mulţumindu-vă pentru toată munca depusă până la acest punct, vă invit să colaborăm în continuare pentru a îndeplini toate criteriile, asigurând siguranţa şi confortul spectatorilor. 

*Am convingerea că vom demonstra, o dată în plus, că suntem un partener de încredere, care înţelege importanţa evenimentului, dar şi a sarcinii care îi revine, aceea de a proteja siguranţa sanitară a cetăţenilor.

Programul meciurilor de la Bucureşti

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19.00

Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16.00

Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19.00

Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22.00

Locul 1 grupa F – Locul 3 din grupa A/B/C

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite