România la Euro 2016: Povestea eroului Budescu: „Micii şi grătarul sunt esenţa vieţii lui. Bea un litru de cola odată!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Budescu (dreapta) pe când visa să ajungă fotbalist
Budescu (dreapta) pe când visa să ajungă fotbalist

România s-a calificat la Euro 2016, graţie victoriei din Feroe, unde omul meciului a fost Constantin Budescu, autorul primelor două goluri.

Idolatrizat acum, Budescu (26 de ani) a fost deseori pus la zid de specialişti, dar şi de apropiaţi, pentru faptul că e supraponderal. "Budescu poate fi unul dintre cei mai buni fotbalişti ai României, o soluţie şi pentru echipa naţională. Cu o singură condiţie: să înţeleagă că esenţa vieţii nu e grătarul şi micii şi nici să bei un litru de cola după antrenamente. Degeaba trage în pregătire, dacă apoi scapă la mâncare”, declara patronul Astrei, Ioan Niculae, în urmă cu ceva timp.Problema kilogramelor a existat mereu pentru Budescu, deoarece toţi antrenorii care l-au avut au semnalat acest aspect. Ba unii dintre ei, precum Marin Barbu, l-au şi trimis pe la echipa a doua, din acest motiv.

A debutat la 16 ani

„El e un tip cu tendinţe de îngrăşare şi de aceea trebuie să fie atent la alimentaţie. Pe Budescu l-am descoperit pe când avea 15 ani şi jumătate, iar la 16 ani l-am debutat în Divizia B. La juniori era cu o clasă peste toţi, n-avea niciun rost să nu-i dăm drumul să joace la un nivel mai mare”, a povestit Vivi Răchită, antrenorul care l-a luat de la juniorii Petrolului la echipa mare şi care a avut grijă de el ca un tată, insistând şi controlându-l inclusiv la şcoală, deoarece la un moment dat jucătorul abandonase liceul.
„Budescu e un băiat deştept şi el ştie că are valoare. Se vede cu ochiul liber, se vede după cum loveşte mingea că e fotbalist şi că fotbalul e o bucurie pentru el. Dar acest lucru poate fi uneori o capcană, deoarece astfel de fotbalişti riscă să devină visători, uită să muncească  şi de aceea nu progresează. Eu sper să nu fie şi cazul lui. I-am spus şi eu, cu siguranţă îi spun şi alţii, că trebuie să elimine copilăriile din comportamentul său”, a mai declarat fostul antrenor al „lupilor”. 


La copii dădea câte 13 goluri pe meci

Budescu este de loc din Manasia, judeţul Ialomiţa, o localitate de lângă Urziceni şi a fost remarcat la „Cupa Moş Crăciun” de unul dintre foştii maseuri ai Petrolului, care avea o echipă în satul natal, aflat în apropiere. La 12 ani, Budescu rupea plasele porţilor adverse şi dădea câte 13 goluri pe meci, în partide pe care echipa sa le câştiga cu 15-0. De la Rapid Sălciile, prima lui echipă, copilul a fost luat de Petrolul, acolo unde s-a afirmat şi de unde a ajuns şi pe la naţionala de tineret.Deşi l-a avut în curte ani de zile, Petrolul l-a pierdut pe Budescu în favoarea Astrei, foştii proprietari ai clubului obţinînd 250.000 de euro pentru el. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite