România - Irlanda de Nord, vineri, ora 21-45: meciul va fi arbitrat de un multimilionar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jonas Eriksson, arbitrul meciului de vineri
Jonas Eriksson, arbitrul meciului de vineri

UEFA l-a delegat pe ”centralul” suedez Jonas Eriksson să conducă partida România - Irlanda de Nord, de vineri, 14 noiembrie, ora 21:45, din preliminariile EURO 2016.

În vârstă de 40 de ani, Eriksson va fi ajutat de asistenţii Mathias Klasenius şi Daniel Warnmark, de al patrulea oficial Mehmet Culum şi de ”adiţionalii” Stefan Johannesson şi Markus Strombergsson, toţi din Suedia.

Arbitru cu ecuson FIFA din 2002, promovat în ”Elite” la startul sezonului 2009-2010, Eriksson a condus jocuri la CM 2014 şi la EURO 2012 şi are în palmares o semifinală de Liga Campionilor şi două semifinale de Europa League.

Ne arbitrează un „nabab”

Rezident al pitorescului oraş Sigtuna, la nord de Stockholm, Eriksson a început să arbitreze din 1994, dar şi-a dezvoltat între timp şi o afacere, alături de alţi trei parteneri.
În 2007, el şi-a vândut cele 15 procente pe care le deţinea în cadrul companiei IEC, specializată în vânzarea drepturilor media pentru diverse evenimente sportive. A încasat 10 milioane de dolari, devenind peste noapte cel mai bogat arbitru. „Ca om de afaceri, am avut o viaţă fantastică. De ceva vreme însă, mă ocup doar de arbitraj şi am parte de cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea”, spunea Eriksson pentru uefa.com.
Arbitru FIFA din 2002, Jonas a arbitrat la EURO 2012, la CM 2014 şi mai are în palmares o semifinală de Liga Campionilor, plus Supercupa Europei din 2013. Îi place să lase jocul liber şi nu se grăbeşte să împartă cartonaşe.

Poartă noroc românilor

Jonas Eriksson a mai condus două meciuri ale naţionalei, primul şi ultimul joc la comanda României ale lui Răzvan Lucescu: 1-0 cu Lituania şi 3-0 cu Bosnia. Tot el a fost la centru şi într-o victorie a Stelei, 1-0 cu Grassophers Zurich, în preliminariile Europa League, gol Bogdan Stancu.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite