România, înfrângere dureroasă în Billie Jean King Cup. Elita tenisului, o utopie pentru jucătoarele noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O întâlnire începută perfect s-a terminat cu o dramă pentru naționala de tenis a României. 2-0 după prima zi a confruntării cu Slovenia s-a transformat în 2-3, după un weekend presărat cu meciuri nebune și probleme cauzate de ploaie.

Monica Niculescu își strigă frustrarea după înfârngerea României. Foto EPA EFE
Monica Niculescu își strigă frustrarea după înfârngerea României. Foto EPA EFE

După 2-2 în primele două zile de concurs, Slovenia și România au continuat meciul decisiv început sâmbătă și amânat pentru duminică din cauza ploii. Partida Zidansek / Juvan – Irina Bara / Monica Niculescu s-a reluat de la scorul 3-3, cu româncele bifând primul set cu 6-4.

Gazdele au revenit, au câștigat la mare luptă următoarele două seturi și Slovenia merge în elita tenisului mondial, la turneul final al Billie Jean King Cup din luna noiembrie. După o confruntare dramatică, jucată mereu pe muchie de cuțit, România va evolua în barajul de menținere.

Turneul final, la începutul lunii noiembrie

Slovenia merge alături de Spania, Cehia, Franța, Canada, SUA, Italia, Germania, Kazahstan și reprezentanta țării care va găzdui turneul final al BJK Cup, care are loc între 7 și 12 noiembrie. 12 echipe vor fi împărțite în patru grupe a câte trei, cu învingătoarele avansând în semifinale, iar câștigătoarele din această fază în finală.

România se întoarce la barajul de menținere alături de Mexic, Ucraina, Marea Britanie, Belgia, Austria, Slovacia, Brazilia, Polonia, Argentina, Columbia, Japonia, China, Suedia, Ungaria, Țările de Jos

Slovenia - România 3-2

Vineri

Kaja Juvan - Ana Bogdan 6-3, 3-6, 4-6

Tamara Zidansek – Jaqueline Cristian 1-6, 6-4, 3-6

Sâmbătă

Tamara Zidansek – Ana Bogdan 3-6, 7-6, 7-5

Kaja Juvan – Jaqueline Cristian 6-2, 6-4

Duminică

Zidansek / Juvan – Irina Bara / Monica Niculescu 3-6, 6-2, 6-4

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite