România, încă o victorie la Mondialul de polo: obiectivul care poate fi atins la Doha

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala masculină a României va juca pentru locurile 9-10 la Campionatul Mondial de polo pe apă de la Doha, după ce a învins echipa Chinei cu scorul de 9-7 (1-2, 2-2, 4-1, 2-2), marţi, într-un meci de clasament.

Poloiștii români, într-o formă bună la Mondialul din Qatar
Poloiștii români, într-o formă bună la Mondialul din Qatar

Tricolorii au început ezitant şi au fost conduşi cu 2-0 şi 5-3, dar au revenit spectaculos, cu cinci goluri consecutive, câştigând cu 9-7 primul meci din turneul pentru poziţiile 9-12.

Pentru echipa antrenată de Bogdan Rath au marcat Vlad Georgescu (3 goluri), Levente Vancsik (2), Andrei Ţepeluş (1), Silvian Colodrovschi (1), Andrei Neamţu (1) şi Andrei Prioteasa.

Golurile chinezilor au fost semnate de Zhongxian Chen (2), Chufeng Zhang (2), Beile Zhu (1), Yimin Chen (1) şi Dingsong Shen (1).

În duelul pentru locurile 9-10, România va înfrunta echipa Statelor Unite în data de 15 februarie (09:30).

Tricolorii s-au clasat pe locul 8 la Campionatul European din Croaţia, luna trecută. Cea mai bună clasare a României la Campionatul Mondial este locul 5 (1975).

Franţa, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud sunt deja calificate la JO 2024. Primele patru clasate la Mondial care nu sunt deja calificate la Jocurile Olimpice din 2024, au obţinut biletele pentru Paris: Serbia, Muntenegru, Croaţia şi Italia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite