România, gata de Mondialele de judo: Cozmin Guşă a anunţat care e obiectivul lotului deplasat la Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără Andreea Chiţu, accidentată, şi Corina Căprioriu, retrasă momentan din activitate, şase sportivi vor avea şanse la medalii.

Campionatele Mondiale de judo se vor desfăşura, la Budapesta, între 28 august şi 3 septembrie.

Lotul tricolorilor e format din 14 sportivi: 

*masculin — Marcel Cercea (73 kg), Alexandru Raicu (73), Vlad Vişan (81 kg), Cristian Bodîrlău (90 kg), Mark Stoica (90 kg), Luca Kunszabo (100 kg), Valentin Radu (100 kg), Daniel Natea (+100 kg), Mircea Croitoru (+100 kg); 

*feminin — Alexandra Pop (48 kg), Monica Ungureanu (48 kg), Larisa Alexandra Florian (52 kg), Loredana Ohâi (57 kg), Ştefania Dobre (63 kg)

Preşedintele Federaţiei Române de Judo (FRJ), Cozmin Guşă, a prefaţat competiţia şi a evaluat şansele României la Budapesta.

Ce a spus?

*Obiectivul nostru la Mondiale e o medalie. O medalie care să confirme poziţia României în primele 10 ţări ale judo-ului mondial. Iar asta nu e puţin deloc, numai dacă ne gândim că România are 3.500 de sportivi, iar, de exemplu, Brazilia aproximativ 1 milion. Noi suntem pe un trend bun şi vrem să ne punem pe harta judo-ului cu pretenţii la medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

*Monica Ungureanu (48 kg) e într-o formă foarte bună, Loredana Ohâi (57 kg) vine după o accidentare de jumătate de an, dar a revenit bine şi sperăm să confirme la această ediţie a Mondialelor. De asemenea, Ştefania Dobre debutează la 63 de kilograme, dar are şi ea şansa ei. La masculin, îi avem pe Marcel Cercea şi Alexandru Raicu la 73 de kilograme, doi sportivi competitivi. Şi, bineînţeles, Daniel Natea, care s-a accidentat în luna iulie, dar de la 1 august s-a antrenat bine şi poate obţine o medalie.

*Mondialele acestea se anunţă cele mai competitive din istorie, în primul rând pentru că Budapesta e trambulina de lansare pentru Tokyo 2020. Apoi, se inaugurează sistemul nou pe echipe, cu 3 băieţi şi 3 fete, şi nu în ultimul rând premiile care se vor acorda. La Budapesta organizatorii vor da pentru prima oară în istorie premii în valoare totală de 1 milion de euro. Iar acest lucru obligă şi federaţiile să dubleze premiile pentru medaliaţi. Aşa că miza va fi extrem de mare şi ne aşteptăm la o competiţie dură.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite