România, făcută de rușine din cauza rasismului: explicațiile Rapidului pentru ce a pățit Beatrice Edwige

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbalul românesc trăiește o perioadă de coșmar! Cu foarte mici excepții, rezultatele din ultimele două luni arată cum asistăm la prăbușirea accelerată a acestui sport. Dacă băieții au pierdut demult legătura cu elita, acum și fetele s-au „abonat“ la înfrângeri. Ele pierd pe teren, iar huliganii provoacă, periodic, niște episoade dezgustătoare în tribune.

Beatrice Edwige
Beatrice Edwige

Fix acum un an, galeria Rapidului a ajuns în prim-plan, din motive nedorite, după ce a jignit-o pe Cristina Neagu (CSM București). Acum, tot clubul Rapid e implicat într-un scandal, de această dată unul internațional, din cauza evenimentelor din timpul partidei de duminică, cu Ferencvaros (20-23). Rezultatul nu doar că le-a cam scos pe giuleștence din competiție, dar a însemnat și un eșec în fața bunului simț!

După meci, franțuzoaica Beatrice Edwige a acrodat un interviu tulburător, cu lacrimi în ochi, în care a povestit cum un suporter al Rapidului a hărțuit-o tot meciul, legându-se de culoarea pielii ei! Bineînțeles, povestea a ajuns în presa internațională și a declanșat reacția clubului Rapid care a încercat să dea vina pe o neînțelegere.

Beatrice Edwige
Beatrice Edwige

Ce a declarat Beatrice Edwige?

*În primul rând, nu e vorba de toţi fanii Rapidului, nu vreau să-i pun pe toţi în aceeaşi oală. Unii dintre ei au fost extraordinari, a fost o atmosferă foarte bună în sală, dar, la fel ca peste tot, există şi oameni idioţi, iar acel băiat cred că e idiot. În timpul meciului, nu ştiu exact ce înseamnă, dar mi-a arătat asta (n.r. - duce mâna către faţă), mi-a arătat faţa.

*Dacă îmi arăţi culoarea pielii, înseamnă că ai ceva împotriva mea. Am lăsat să treacă în timpul meciului pentru că nu era momentul, dar la final m-am dus la el pentru că am vrut să-l întreb care e problema. Mi-a zis: 'Aa, nu, n-am zis nimic, n-am făcut nimic'. Ar trebui să-ți asumi ce ai făcut!

*Repet, nu vreau să pun toţi fanii Rapidului în aceeaşi oală. A fost vorba doar de un băiat stupid, iar handbalul nu merita asta, eu nu merit asta. Chiar sper ca acest om să nu mai intre în arena voastră. Din punctul meu de vedere, e un idiot care nu merită să fie catalogat fan al Rapidului.

*Mereu când am văzut arena voastră am văzut că e o atmosferă frumoasă, dar acest om nu merită să fie numit fan sau suporter al Rapidului.

Comunicatul Clubului Sportiv Rapid după acuzele lansate de Beatrice Edwige

*Clubul Sportiv Rapid Bucureşti ţine să prezinte punctul său de vedere oficial cu privire la episodul derulat la finalul meciului din această seară, episod care a avut-o în prim-plan pe handbalista franceză a echipei Ferencvaros - Beatrice Edwige.

*După încheierea partidei, sportiva franceză a acuzat un gest cu conotaţii rasiste îndreptat împotriva sa, gest făcut de un suporter rapidist şi petrecut în timpul desfăşurării jocului.

*La finalul partidei, directorul tehnic al CS Rapid, Rareş Fortuneanu, a discutat personal cu jucătoarea franceză, pentru a înţelege cele întâmplate, gestul acuzat nefiind observat de nimeni altcineva la momentul producerii sale.

*În discuţia cu Rareş Fortuneanu, Beatrice Edwige a declarat ca gestul considerat a fi rasist a constat in atingerea obrazului cu degetul.

*Rareş Fortuneanu a explicat handbalistei franceze faptul ca gestul relatat nu are în cultura locală absolut nicio conotaţie rasistă, explicând semnificaţia sa reală.

*Clubul Sportiv Rapid nu încurajează manifestările rasiste de nici un tip, iar suporterii rapidişti au demonstrat în toate meciurile de Champions League din ultimile două sezoane un comportament ireproşabil din toate punctele de vedere.

*Astfel, Clubul Sportiv Rapid consideră complet neîntemeiate acuzaţiile de rasism fie ele aduse şi unui singur suporter al clubului nostru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite