România, carne de tun în rugby-ul mondial: Decizia luată astăzi ne face să „tremurăm“ serios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cupa Mondială va avea mai multe echipe. Ceea ce înseamnă că, foarte probabil, vom ajunge și la următoarele ediții, după dezastrul din acest an. Mondialul din 2023 a pornit la drum cu 20 de echipe.

Românii, dați la o parte de adversari la Mondialul din acest an
Românii, dați la o parte de adversari la Mondialul din acest an

Cupa Mondială va avea 24 de echipe începând de la ediţia din 2027, care va fi găzduită de Australia, a anunţat marţi federaţia internaţională de profil, World Rugby, citată de AFP şi Reuters.

Este o reformă majoră a unui sport care cu greu reuşeşte să ofere oportunităţi semnificative echipelor mai mici. Reforma a fost adoptată într-un moment în care Portugalia şi Fiji, echipe din eşalonul 2, au făcut o figură frumoasă la Cupa Mondială, competiţie cu participarea a 20 de echipe, care se încheie în acest weekend în Franţa.

World Rugby a decis totodată înfiinţarea Ligii Naţiunilor, o competiţie care se va disputa începând din 2026 şi va avea două divizii cu câte 12 echipe. În prima din aceste divizii vor participa cele mai puternice zece naţionale din lume şi două naţionale invitate. Liga Naţiunilor va fi organizată în iulie şi noiembrie în locul unor turnee care au loc în aceste perioade. Competiţia va avea promovare şi retrogradare, dar numai din 2030.

World Rugby a afirmat că modificările au fost făcute pentru a permite selecţionatelor mai puţin puternice să întâlnească mai des adversare de top, dar au existat critici potrivit cărora natura iniţială "închisă" a Ligii Naţiunilor va împiedica acest lucru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite