România, ca-n Evul Mediu: Cum arată viaţa fotbaliştilor neplătiţi de la Gaz Metan. „Clubul ne nenoroceşte!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Grădinaru, distrus, la interviul de după meci. CAPTURĂ: digisport.ro
Răzvan Grădinaru, distrus, la interviul de după meci. CAPTURĂ: digisport.ro

În fotbalul românesc, banii din drepturile TV pare că se evaporă! Pentru că, deşi cele 16 prim divizionare împart, anual, peste 30 de milioane de euro, sumă plătită de televiziuni, jucătorii şi oamenii din staff sunt mai mereu plătiţi cu întârziere!

Gaz Metan Mediaş a acumulat datorii atât de mari, încât tocmai a fost penalizată cu 2 puncte, după cum Adevărul a scris aici.

Problemele sunt atât de mari, la Mediaş, încât, în weekend, după 1-1 cu Rapid, mijlocaşul Răzvan Grădinaru (26 de ani) n-a mai răbdat şi a oferit un interviu tulburător.

„Gândiţi-vă că suntem finanţaţi de Romgaz şi n-avem căldură şi apă caldă. Adică, sunt probleme imense. Avem familii acasă şi suntem neplătiţi de luni bune, dar ce putem să facem? Să ne depunem memorii şi să stăm 3 luni, până la termen?! Suntem un grup puternic, avem caracter şi vom sta până la final, cred că până în vară, iar din vară, ce se va întâmpla Dumnezeu ştie, dacă ne mai recuperăm ceva bani, dacă mai luăm ceva bani... Şi să plecăm în situaţia asta, ar însemna să nenorocim clubul, chiar dacă clubul ne nenoroceşte pe noi“, şi-a început Grădinaru discursul, la microfonul Digi Sport.

„Mai avem câţiva ani de fotbal şi, când ajungi acasă, degeaba spui că ai 300 de meciuri în Liga I, dacă n-ai ce să mănânci acasă. E o situaţie dramatică, dar aşa e la noi în fotbal. Nu cred că e vreo lege pentru noi, jucătorii, nimeni nu ne ajută. Ce putem să facem?“, a încheiat fotbalistul de 26 de ani, pe un ton amar.

„În România, uităm să plătim“

La fel de îngrijorat s-a arătat şi antrenorul Ilie Poenaru (45 de ani). Culmea, în luna septembrie, el a lăsat o echipă muribundă, Academica Clinceni, pentru a prelua Gaz Metan. Cu care, deocamdată, are un bilanţ chiar bun, având în vedere situaţia financiară dezastruoasă: 6 victorii, 5 egaluri, 8 înfrângeri.

„De la Clinceni a trebuit să plec din cauză că datoriile erau mari. Aşa e în România, uităm să mai plătim. Acum, la Mediaş, de câteva săptămâni sunt mai mult psiholog decât antrenor şi nu e uşor. Trăim cu speranţa, avem promisiuni şi sperăm ca Primăria şi sponsorul să aprecieze eforturile noastre şi să dea banii promişi“, a spus Ilie Poenaru, care a luat un singur salariu, de când e la Mediaş!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite