Roger Federer a decis să nu joace sezonul pe zgură nici la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Federer / Foto EPA
Roger Federer / Foto EPA

Roger Federer, eliminat, sâmbătă, de australianul Thanasi Kokkinakis în turul al doilea al Miami Open a decis să nu participe la sezonul pe zgură nici la turneul de grand slam de la Roland Garros, la fel cum a procedat anul trecut.

„Am decis să nu joc sezonul pe zgură. Am discutat mult recent pentru a vedea unde mă aflu. Pentru a încheia, am aceeaşi părere că este mai simplu de a rămâne la două suprafeţe din trei, în acest moment. În continuare mi-ar plăcea să joc cât mai mult posibil şi pentru asta m-am gândit că zgura n-ar fi cea mai bună soluţie“, a spus elveţianul, dezamăgit de înfrângerea suferită, potrivit lequipe.fr.

Tenismenul Roger Federer, deţinătorul trofeului, a pierdut, sâmbătă, meciul cu australianul Thanasi Kokkinakis, locul 175 ATP (fost 69), din turul al doilea al turneului de 1.000 de puncte Miami Open, rezultat în urma căruia elveţianul va fi deposedat de locul I ATP de spaniolul Rafael Nadal (care nu participă în Florida).

Federer, direct acceptat în manşa secundă, a fost întrecut cu 6-3, 3-6, 6-7 (4), de tânărul australian, în vârstă de 21 de ani, în două ore şi 21 de minute, în prima lor întâlnire directă. Roger Federer va părăsi prima poziţie ATP la 2 aprilie, după 308 săptămâni şi după şase săptămâni din momentul în care a devenit cel mai vârstnic lider mondial, la 36 de ani.

Elveţianul nu a mai pierdut în turul al doilea al acestui turneu din 2000. El a câştigat de trei ori Miami Open.

Kokkinakis este cel mai slab clasat jucător care învinge un număr 1 mondial, din 2003, când spaniolul Francisco Clavet, locul 178 ATP, l-a depăşit pe australianul Lleyton Hewittt, cu 6-4, 6-4, în turul al doilea, tot la Miami

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite