Robinho, arestat și încarcerat în cea mai teribilă pușcărie din Brazilia, numită „iadul pe pământ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internațional brazilian Robinho a ajuns în închisoare în țara natală, după ce a fost găsit vinovat de viol în Italia. Jucătorul cu 100 de meciuri pentru ”Selecao” a fost condamnat de un tribunal din Peninsulă, dar își va ispăși pedeapsa în Brazilia, în cea mai groaznică închisoare din Sao Paulo.

Robinho, din lux, în iadul închisorii. Foto Facebook
Robinho, din lux, în iadul închisorii. Foto Facebook

Penitenciarul Tremembé este cunoscut pentru condițiile teribile în care își ține deținuții: celule suprapopulate, cu 100 de paturi, mizerie cruntă, boli, dar și răfuieli între bande rivale, violențe în urma cărora s-au înregistrat și deținuți decapitați. „Infernul pe pământ"  - așa caracterizează presa din Sao Paulo închisoarea unde a fost dus Robinho.

Acuză că a fost condamanat pentru că italienii sunt rasiști

Fostul atacant brazilian a primit decizia definitivă  - condamnare la 9 ani închisoare - după ce el și alți cinci bărbați au forțat o femeie să facă sex în clubul de noapte Sio Café. La acea vreme, fostul atacant juca pentru AC Milan și a negat vehement că ar fi vinovat de viol. ”Judecătorii italieni sunt rasiști. Dacă în locul meu ar fi fost un italian alb, s-ar fi tratat cu totul altfel cazul, fără îndoială. Cu toate dovezile pe care le am, nu aș fi fost pedepsit”, a spus Robinho în timpul procesului pentru viol.

Victima albaneză de 23 de ani a depus plângere la poliție în urmă cu 10 ani, iar pronunțarea în primă instanță a venit în 2017. Abia acum s-a încheiat întreg procesul și Robinho a ajuns la închisoare.

Este al doilea caz de răsunet în care este implicat un jucător brazilian. Dani Alves a fost condamnat la 4 ani și jumătate de pușcărie după ce a agresat și a violat o tânără în toaleta unui club din Barcelona, la finalul anului 2022. Deținător al celor mai multe trofee din istorie - la egalitate cu Lionel Messi -, fundașul ”Selecao” tocmai a primit decizia eliberării condiționate, în schimbul unei cauțiuni de 1 milion de euro, după ce a stat la închisoare mai bine de un an.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite