Rivaldo din Iordania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Thaer Bawab, atacantul care a marcat luni seară împotriva lui Dinamo, a trecut şi prin curtea marilor rivale din Spania, FC Barcelona şi Real Madrid. Bawab a strâns şase selecţii în echipa naţională a Iordaniei şi a fost prezent în campania de calificare la Cupa Mondială de anul trecut.

Gaz Metan Mediaş a învins-o luni seară pe Dinamo (2-1), iar unul dintre eroii partidei a fost atacantul Thaer Bawab (26 de ani). El a deschis scorul pentru ardeleni, după ce în urmă cu o etapă marcase şi împotriva Oţelului. Bawab este iordanian, dar a crescut în Spania de la vârsta de patru ani. „Tatăl meu a decis să ne mutăm la Barcelona, considerând că astfel toată familia va avea parte de un trai mai bun. El este medic şi cineva i-a promis că-l va angaja acolo", a spus jucătorul pentru „Adevărul". La 21 de ani, Bawab juca la echipa secundă a lui Real Madrid şi era unul dintre cei mai apreciaţi dintre elevii lui Michel, fosta legendă a madrilenilor. „De două ori pe săptămână eram chemat să mă pregătesc cu prima echipă. Acolo erau Zidane, Raul, Ronaldo, Figo. Era incredibil pentru mine să mă pregătesc alături de ei", rememorează Bawab.

Deşi n-a apucat să joace niciun meci oficial pentru prima echipă a „galacticilor", în 2007 iordanianul a fost cumpărat de Barcelona. Rijkaard l-a convocat şi el la prima echipă, pentru care a jucat două meciuri în Cupa Cataluniei (o competiţie locală, neoficială), fiind promovat în acelaşi timp cu Busquets şi cu Giovani dos Santos. Pentru „extratereştri", evoluau în acea perioadă Messi, Ronaldinho, Eto'o sau Deco. „Barça avea o trupă fabuloasă, ştiam că îmi va fi imposibil să rămân pentru mult timp acolo", a mai spus Bawab.

Reghecampf l-a readus pe linia de plutire

După experienţa Barcelona, iordanianul a ajuns să joace aproape trei ani prin ligile inferioare din Spania, iar în vara anului trecut a venit în probe la Gloria Bistriţa, prin intermediul impresarului Ana Maria Prodan. A impresionat în pregătiri, iar Laurenţiu Reghecampf şi Remus Vlad, antrenorii de atunci ai ardelenilor, l-au păstrat. Numai că, nici la Gloria n-a stat mult. După ce „Reghe" a fost demis, Bawab n-a mai intrat în planurile noului antrenor, Nicolae Manea. Relaţia de prietenie cu Reghecampf,care-i este ca un tată, l-a salvat însă. Fostul internaţional român l-a propus pe Bawab la Mediaş, unde acum face un cuplu „letal" cu brazilianul Eric.

Poreclit după un jucător celebru

Traseul lui Bawab n-a fost ignorat de şefii fotbalului din Iordania. În 2005, atacantul a fost convocat în premieră la echipa naţională (a evoluat cu numărul 10 pe tricou), iar ulterior a strâns şase selecţii în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2010. Fotbalistul este apreciat în ţara natală, unde jurnaliştii l-au poreclit după un brazilian celebru. „Ziarele de acolo scriu mereu frumos de mine, mi se spune Rivaldo din Iordania", a dezvăluit fotbalistul.

"Sunt convins că Bawab va deveni o piesă de bază în echipa noastră.''
Ioan Horoba director general Gaz Metan

Îi plac manelele şi sarmalele

Iordanianul se simte acum excelent în România, deşi s-a adaptat mai greu. Fiind musulman, el nu consumă carne de porc, de aceea îi plac foarte mult sarmalele din carne de vită. De asemenea, Bawab este şi un mare fan al manelelor. „Thaer a venit de multe ori la mine acasă şi am făcut grătare împreună. Îi plac manelele, la care dansează ca pe ritmuri orientale", ne-a spus Reghecampf. Altfel, fotbalistul trăieşte de şase ani o poveste de dragoste cu Jessica, o frumoasă fată din Spania. „Ea este acum la Barcelona, dar vine deseori în România. O iubesc foarte mult, dar nu mi-am făcut planuri de nuntă, din cauza programului încărcat", a conchis atacantul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite