Rezultate spectaculoase pentru Ștefan Haita: ascensiunea sa internațională, remarcabilă

0
Publicat:

Născut pe 6 iunie 2007 în Mogoșoaia, Ilfov, Ștefan Horia Haita a început tenisul la vârsta de 7 ani. Chiar dacă primii ani de inițiere în tainele sportului-alb nu au fost ușori și nici presărați cu rezultate excepționale, Ștefan a "explodat" în 2023 și 2024, ajungând să se dueleze cu cei mai buni juniori ai lumii.

Ștefan Haita
Ștefan Haita

Pe plan local, anul trecut, a devenit campion național de dublu la categoria U16, vicecampion pe echipe la U18 și medaliat cu bronz în cadrul Campionatelor Naționale U18, la simplu. La nivel internațional, a ocupat locul 44 în Tennis Europe U16, iar pe circuitul ITF U18 și-a trecut în palmares primele titluri, de nivel J30, J60 și două J100 la simplu, combinate cu alte rezultate foarte bune, printre care și două "sferturi" în turnee J200, la doar 15-16 ani.

Grație acestor rezultate, în 2024, tânărul Ștefan, care se pregătește la Academia Victor Hănescu, a debutat în primul Grand Slam, la Australian Open, unde a acces în ultimul tur al calificărilor. Pe 11 martie, a intrat în primii 100 de juniori ai lumii, după un sfert de finală reușit într-un turneu de nivel *J500 (n.r. - primul sub Grand Slam-uri).

Stefan Haita jpg

În aprilie, a devenit campion național U18 la simplu și la dublu, alături de fratele său Mihai Haita, iar luna trecută a ocupat locul 72 ITF, după prima semifinală de nivel J200, la simplu și primul titlu J200, la dublu. A participat la Australian Open, Roland Garros, luna viitoare urmează Wimbledon, iar viitorul sună bine pentru "tricolorul" nostru care a crescut foarte mult în ultimul timp, atât la propriu (n.r. - măsurând 1,94m actualmente), cât și la figurat. Ilfoveanul este elev în clasa a XI-a, la Liceul Teoretic "Traian". În concluzie, Ștefan Horia Haita este singurul nostru jucător din generația 2007 care:

•a cucerit patru titluri ITF U18 la simplu în 2023 și 2024, printre care două de nivel J100.

•a cucerit două titluri ITF U18 de nivel J200, la dublu.

•ne-a reprezentat și ne va reprezenta în toate Grand Slam-urile de până acum, inclusiv Wimbledon.

Părinții (n.r. - Alin și Valentina) doresc să le mulțumească pe această cale oamenilor de suflet care îl susțin. Împreună au reușit să găsească doi sponsori pentru rachete și echipament sportiv (n.r. - Yonex și Lotto Sport) și sunt în căutarea altora care să le fie alături. Momentan este puțin, față de tineri din alte țări care sunt susținuți din toate părțile și au toate condițiile de pregătire pe care și le doresc, inclusiv antrenori, fizioterapeuți, preparatori fizici, nutriționiști, psihologi sportivi, manageri, plus Wild Card-uri (n.r. invitații) în turnee importante.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite