Replica lui Mourinho pentru cei care îl critică: „E uşor când vii din Barbados şi muţi nişte săgeţi pe ecran“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jose Mourinho FOTO EPA
Jose Mourinho FOTO EPA

Antrenorul portughez de la United a reacţionat nebuneşte după golul calificării echipei sale în optimile Ligii Campionilor, lovind cu sete în sticlele de apă.

Manchester United a trecut în faza următoare a Ligii după ce a învins-o pe Young Boys Berna în prelungirile partidei.
Au fost 90 de minute de chin pentru „diavolii roşii“ pe „Old Trafford“, o prestaţie pe care Paul Scholes a descris-o ca fiind groaznică. Şi când meciul se ducea spre 0-0 a venit golul lui Marouane Fellaini din minutul 90+1, o reuşită a belgianului precedată de un henţ discret. Ce a urmat face parte din catalogul manifestărilor nebune, de tip Jose Mourinho. Portughezul s–a repezit spre un stand pe care erau aşezate sticlele de apă, a şutat cu sete într-un rând de recipiente, apoi a luat în mâini un alt set de sticle, pe care l-a trântit la pământ cu putere.

Cum a descris Mourinho gestul său nebunesc? „Decătuşare. Şi frustare înainte de asta. Frustrare pentru că nu reuşeam să marcăm“, a spus Mourinho. În faţa criticilor venite din partea unorca ca Paul Scholes sau Gary Lineker, el a răspuns: „Probabil că ei nu ştiu cum e să fii manager, nu înţeleg trăirile unui manager. Sigur că e mai uşor să mergi în vacanţă în Barbados, după care să vii la muncă şi să tragi nişte săgeţi pe ecrane. Ştii ce le răspund eu lor? Din 14 sezoane, de 14 ori am trecut de grupele Ligii Campionilor şi m-am calificat în optimi. Şi în celelalte două sezoane am câştigat Europa League. Acesta e răspunsul meu“.

Critici de la Iordănescu jr
Pe de altă parte, calificarea lui United nu poate acoperi pe de-a întregul jocul foarte slab al echipei,  care se vede în situaţia din Anglia: Manchester e abia pe locul şapte, la 14 puncte de City.

Nici oamenii de fotbal de la noi din ţară nu văd cu ochi buni prestaţia echipei, iar Edward Iordănescu a scris pe Facebook: „L-am simpatizat pe Mourinho multă vreme, l-am şi studiat, am descoperit foarte multe lucruri interesante, în special în modul cum îşi organizează activitate şi în metodologia de lucru. E un antrenor extrem de important, nu-i poate luă nimeni această calitate, însă în ultimii ani mi se pare că nu a mai evoluat deloc. A rămas ancorat în nişte idei fixe, rigide. Iar ultima realizare este că a făcut din Manchester United o echipă de duzină. Cu o exprimare foarte modestă. Culmea că a <reuşit> acest lucru folosind câteva sute de milioane! Jucătorii par prinşi în nişte tipare fixe, din care nu ies, indiferent de economia jocului“.

Încă un record pentru Ronaldo
În urma meciurilor de marţi seară, Bayern Munchen, Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Manchester United, Manchester City, Real Madrid şi AS Roma s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Chiar dacă nu a marcat, Cristiano Ronaldo (Juventus) a doborât un nou record, fiind primul jucător din istorie care ajunge la 100 de victorii în Liga Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite