Rejucarea Sepsi – FCU Craiova, pusă pe 16 martie pentru că pe 15 e Ziua Maghiarilor de Pretutindeni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul dintre Sepsi și FCU Craiova se va rejuca, după ce a fost oprit la 29 ianuarie în prima repriză din cauza scandărilor xenofobe. Comisia de Recurs a anunțat azi oficial rejucarea partidei. Prima oară, a fost stabilită data de 15 martie. Însă după ce au aflat că aceasta este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, conducătorii fotbalului românesc au decis ca meciul să se joace o zi mai târziu!

Partida Sepsi - FCU Craiova a fost întreruptă în ianuarie. Foto Inquam
Partida Sepsi - FCU Craiova a fost întreruptă în ianuarie. Foto Inquam

Asta după ce s-a ajuns la concluzia că, pentru a evita orice incidente, rejucarea meciului nu ar trebui să coincidă cu ziua statului vecin, pe 15 martie urmând să fie mai multe manifestări în Ungaria, dar și în zona Covasnei.

Ungaria are trei sărbători naționale, 20 august - Ziua Națională, 15 martie  - Ziua Maghiarilor de Pretutindeni și 23 octombrie - Revoluția din 1956. Toate sărbătorite cu același fast!

Craiova e favorită la play-off

În acest moment, FC U Craiova ocupă locul 6, cu 40 de puncte, în timp ce Sepsi are 39 de puncte. Pentru Sepsi urmează meciul de duminică cu FCSB, în timp ce oltenii vor juca la Hermannstadt. Dacă echipa lui Mititelu învinge Sibiul, iar Sepsi pierde cu FCSB, FC U Craiova e matematic în play-off, iar meciul de pe 16 martie, de la Sf. Gheorghe, nu va mai conta.

Ca un luicru inedit, pe data de 15 martie este și ziua finanțatorului celor de la FC U Craiova, Adrian Mititelu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite