Real Madrid și Manchester City au remizat în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor

0
Publicat:

Real Madrid a terminat la egalitate cu Manchester City, 1-1 (la pauză 1-0), marţi seara, pe Stadionul ''Santiago Bernabeu'', în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Formația spaniolă Real Madrid și cea engleză Manchester City au terminat la egalitate cu scorul de 1:1 în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor. Întâlnirea a avut loc marți la Madrid.

Pentru Real Madrid, Vinicius Junior a marcat singurul gol (minutul 36). iar Manchester City a egalat prin Kevin De Bruyne (67). 

Manșa secundă va avea loc pe 17 mai la Manchester.

Selecționerul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a contabilizat a 190-a apariție în Liga Campionilor, ca antrenor. Italianul a egalat astfel realizarea scoțianului Alex Ferguson, care a condus Manchester United. În următorul meci, Ancelotti va deveni deținătorul recordului absolut în această postură.

Real Madrid și Manchester City se întâlnesc pentru a treia oară în semifinalele Ligii Campionilor. Înainte de această întâlnire, clubul din Spania a câștigat de două ori (sezoanele 2015/16 și 2021/22). Totodată, cluburile s-au întâlnit și în optimile de finală ale competiției din sezonul 2019/20, apoi echipa engleză a câștigat cu scorul de 2:1 ambele întâlniri. În sezonul 2012/13, Real Madrid și Manchester City au jucat de două ori în faza grupelor - Real Madrid a câștigat acasă cu scorul de 3: 2, iar în Anglia cele două echipe au făcut meci egal (1: 1).

Manchester City și-a îmbogățit seria de meciuri în care a fost neînvinsă în toate competițiile ajungând la un număr de 21 de meciuri. În această perioadă, echipa a contabilizat 17 victorii și 4 remize. Ultima dată când clubul din Manchester a pierdut a fost pe 5 februarie în meciul din deplasare din Premier League împotriva lui Tottenham Hotspur (2:3).

Actualul câștigător al Ligii Campionilor este Real Madrid. În finala turneului precedent, echipaspaniolă  a fost mai puternică decât formația engleză Liverpool, pe care a învins-o cu 1:0. Î

Finala actualei Ligi a Campionilor va avea loc pe 10 iunie pe Stadionul Olimpic din Istanbul. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite