Real Madrid-Borussia Dortmund 2-0 / Presa germană exultă: „Dortmund sărbătoreşte FINALA!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii Borussiei Dortmund se bucură pentru o calificare istorică în finala Ligii Campionilor FOTO Reuters
Jucătorii Borussiei Dortmund se bucură pentru o calificare istorică în finala Ligii Campionilor FOTO Reuters

Presa germană a lăudat la unison prestaţia Borussiei Dortmund în dubla manşă disputată cu Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor. Perspectiva unui duel 100% german în finală îi animă pe jurnaliştii nemţi.

Germanii sunt în culmea fericirii după calificarea lui Dortmund în finala Ligii Campionilor. Jurnaliştii nemţi au tratat pe larg acest subiect, analizând minuţios jocul Borussiei şi punctele cheie ale dublei manşe cu Real Madrid.

Ediţia electronică a ziarului „Bild” a titrat: „FIIIIINAAAAALA! Dortmund sărbătoreşte! Deşi a pierdut cu 0-2 la Madrid după un meci nebun, Borussia va merge în finala de pe 25 mai, care va fi găzduită pe Stadionul Wembley din Londra”.

„Frankfurter Alemagne Zeitung” a scos în evidenţă că salvatorul nemţilor la Madrid a fost portarul Weidenfeller: „Dortmund a supravieţuit vulcanului de pe Santiago Bernabeu. În ciuda primei înfrângeri suferite în faţa lui Real Madrid în acest sezon, Borussia va juca finala Ligii. Ghinionul spaniolilor s-a numit Weidenfeller”.

„Die Welt” a salutat calificarea istorică a nemţilor: „Dortmund a tremurat pentru finala de pe Wembley. Borussia s-a calificat pentru prima dată după 16 ani într-o finală de Liga Campionilor. După un 4-1 în tur, germanii au pierdut cu 2-0 returul de la Madrid”.

„Der Spiegel” a surprins, de asemenea, maniera riscantă de calificare a lui Dortmund: „După un final de coşmar la Madrid, Dortmund este în finală. De acum e sigur, în ciuda înfrângerii din retur, Borussia s-a calificat. Real a jucat mai bine, dar eroul serii a fost portarul Roman Weidenfeller”.

Real Madrid-Borussia Dortmund 2-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite