Răsturnare spectaculoasă de scor. Reading - Arsenal: 5-7. Wenger: „Ne-am salvat onoarea în stil mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arsenal a revenit în mod spectaculos şi a câştigat partida cu Reading. FOTO Mediafax
Arsenal a revenit în mod spectaculos şi a câştigat partida cu Reading. FOTO Mediafax

Cupa Ligii Angliei a adus marţi seară un meci spectaculos între Reading şi Arsenal, partidă câştigată de „tunari“ după ce au fost conduşi cu 4-0.

A fost un meci cu multe goluri pe „Madejski Stadium“, unde Arsenal a fost condusă de către Reading până aproape de prelungirile meciului! La final, scorul a fost unul uimitor, de 5-7 în favoarea „tunarilor“.

Gazdele au început în forţă şi au marcat în prima repriză patru goluri, prin Jason Roberts ('12), autogol Laurent Koscielny ('19), Mikele Leigertwood ('21) şi Noel Hunt ('37). Până la pauză, Arsenal a reuşit să marcheze o dată, prin Theo Walcott ('46), în prelungirile primei reprize. 

A doua parte a jocului a arătat o răsturnare spectaculoasă de scor, iar echipa lui Arsene Wenger a reuşit să ducă meciul până în prelungiri. Astfel, Olivier Giroud ('64), Laurent Koscielny ('89) şi Theo Walcott ('95) au marcat pentru Arsenal, aducându-şi echipa pe picior de egalitate cu Reading.  

În prelungiri, echipa de pe „Emirates“ şi-a făcut bine treaba şi a marcat prin Marouane Chamakh (90+13), pentru a treia oară Walcott (90+31) şi, din nou, Chamakh (90+33), în timp ce pentru Reading a mai înscris o singură dată Pavel Pogrebnyak (90+25). 

Presa britanică a explodat cu laude la adresa luI Arsenal, după revenirea acesteia în partida de marţi seară. Echipa lui Wenger a bifat, astfel, „cea mai impresionantă răsturnare de scor din istoria Cupei Ligii Angliei“, lucru evidenţiat de cotidianul „The Sun“. „Eroul Walcott a transformat petrecerea aşteptată de toţi cei aflaţi pe Madejski Stadium în înmormântare. Wenger şi-a transformat la pauză echipa într-un trib de sălbatici, gata de orice pentru a reveni“, au scris şi cei de la Mirror.

„E una dintre cele mai mari victorii din cariera mea. Am fost în infern, ne pregăteam de dezastru, dar ne-am salvat onoarea într-un stil mare. Nu poţi să joci la Arsenal şi să te predai, indiferent de scor. Le-am pus la pauză jucătorilor să iasă pe teren şi să uite de prima repriză. Să joace aşa cum am stabilit, ca şi cum pornit de la zero. Nu am mai fost niciodată implicat într-un astfel de meci, a fost ceva fantastic“, a fost declaraţia francezului Arsene Wenger, tehnicianul lui Arsenal. 

„Este incredibil, am început extrem de slab, ca şi cum eram adormiţi. Când ne-am trezit, era 4-0 şi trebuia să facem ceva. Wenger ne-a certat la pauză şi ne-a zis că nu am jucat ca şi cum am fi fotbaliştii lui Arsenal. Am intrat extrem de motivaţi în partea a doua şi am reuşit imposibilul“, a conchis mijlocaşul Theo Walcott.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite