Rapid îşi pierde legendele în decembrie: Ion Pop, omul pe care George Copos l-a concediat de la club, s-a stins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decembrie 2014, Nae Manea a cedat în lupta cu cancerul. Acum, un alt jucător care a scris istorie în Giuleşti a murit după o luptă cu o boală grea.

Ion Pop a fost fundaş şi căpitan al Rapidului în anii '60-'70. Bolnav de mai mult timp, el s-a stins, marţi, la vârsta de 68 de ani.

Pop a debutat la Rapid pe când avea 20 de ani şi a petrecut un deceniu la formaţia giuleşteană. El a făcut parte din lotul echipei care a câştigat primul titlu din istoria clubului, în 1967.

Potrivit prosport.ro, la un moment dat, Ion Pop ajunsese la centrul de copii şi juniori al Rapidului, însă a fost dat afară de George Copos. „Eu câştigam 13 milioane de lei vechi pe lună, dar Copos a considerat că riscă falimentul dacă nu mă da afară. A venit femeia de serviciu într-o zi şi ne-a zis: <<Aveţi nişte plicuri>>. Ne-am gândit că poate ne dau nişte prime, dar, de fapt, erau decizii de încetare a contractelor. Păcat că după 40 de ani pe care i-am petrecut la Rapid am aflat de la femeia de serviciu că am fost dat afară!“, spunea Pop în momentul în care era nevoit să plece de la Rapid. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite