Raikkonen se pregăteşte în Finlanda pentru debutul în WRC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul campion mondial la Formula 1 Kimi Raikkonen va concura anul viitor în Campionatul Mondial de raliuri (WRC). El se pregăteşte acum în Finlanda, ţara sa natală.

Pentru Raikkonen, ca de altfel pentru oricare alt pilot, trecerea de la F1 la WRC nu reprezintă o chestiune facilă. Finlandezul este familiarizat cu astfel de întreceri, însă în ultimul timp nu a avut ocazia de a concura într-un raliu. El intenţionează să participe la Arctic Lapland Rally, în ianuarie. Tocmai în ideea de a-şi face mâna.

Cum are contract cu Ferrari până la finalul acestui an, Raikkonen nu poate vorbi deocamdată despre programul său. Printr-un intermediar, el a dat câteva informaţii. "Este important pentru noi să participăm la Arctic Rally. Vrem să pregătim astfel sezonul viitor din WRC. Eu şi Kimi l-am mai disputat în trecut. Specialele vor fi o bună ocazie de a acumula experienţă la nivelul pilotajului", a precizat Kaj Lindstrom, copilotul lui Raikkonen.

Pe de altă parte, există posibilitatea de a face un test în Finlanda înainte de Raliul Arctic. Tot în ideea de a-l ajuta pe Kimi să treacă mai uşor de la un Fiat Super 2000 la un automobil World Rally. "Ideal ar fi să revenim pe şoselele pe care noi le cunoaştem şi unde se va ţine Raliul Finlandei în acest an. Kimi ştie aceste speciale. Va fi o altă ocazie de a ne obişnui cu maşina", a declarat Lindstrom.

Kimi Raikkonen va pilota un automobil Citroen pentru echipa Junior a constructorului francez.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite