Răducioiu, contra lui Prunea și Gică Popescu. Propunerea deșteaptă în privința naționalei de fotbal

0
Publicat:

Dacă Florin Prunea, Gică Popescu sau Dorinel Munteanu sau alți oameni de fotbal au făcut declarații devastatoare la adresa naționalei, a selecționerului și a federației după egalul cu Belarus din preliminariile Euro 2024, Florin Răducioiu, fostul mare atacant al Generației de Aur, a avut un discurs în opoziție cu cel al foștilor lui colegi.

Florin Răducioiu cere răbdare cu echipa națională. Foto Inquam
Florin Răducioiu cere răbdare cu echipa națională. Foto Inquam

Fostul internațional spune că echipa națională trebuie susținută atât timp cât mai sunt șanse la calificare, iar criticile ar trebui să vină doar dacă România nu va fi la Euro 2024. „E un pic dezamăgitor, dar eu sunt împotriva acestor critici nejustificate, venite din partea unor foști mari jucători ai naționalei, foști colegi de-ai mei.

Ei sunt foarte pretențioși, dar trebuie să fim realiști. Și să fim alături de echipa națională, atât timp cât România are șanse de calificare. Toată lumea are de câștigat dacă ne calificăm. Și domnul Rotaru, și domnul Becali, și Gică Popescu au nevoie ca naționala să fie la Campionatul European”, a spus Florin Răducioiu, care totuși a avut un discurs dur la adresa naționalei după meciul din Kosovo, când i-a numit pe jucători indolenți și lamentabili.

Și Generația de Aur era neputincioasă în anumite partide 

Nu văd mari naționale care să joace un fotbal spectaculos și eficient. E vorba de calificare. Scopul scuză mijloacele. Înțeleg pretențiile unor foști jucători, de a câștiga cu Belarus, dar uite că nu s-a putut. Nici noi, în anumite meciuri, nu puteam. Asta nu înseamnă că trebuie să distrugem echipa națională și să intrăm într-o polemică inutilă, când echipa are nevoie de susținerea noastră.

Trebuie să-i lăsăm să-și facă treaba în liniște. Și să ne bucurăm de calificare. Dacă nu se va întâmpla asta, lumea va fi nemiloasă. Și va fi momentul ca toți să se ducă acasă, inclusiv Răzvan Burleanu. Dacă nici acum nu ne duc la Euro, toată lumea să se ducă acasă! Dar să așteptăm verdictul din teren”, a declarat Florin Răducioiu la OrangeSport. Istoria ne arată însă că actuala echipă din fruntea federației nu și-a asumat eșecurile din precendentele campanii de calificare, deci probabil că nu o va face nici acum.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite