Rădoi, groggy la 2-0 pentru Trencin: de ce meci-coşmar şi-a adus aminte şi ce le-a zis jucătorilor la pauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul tehnician de 34 de ani a trăit pe „Arena Naţională“ cel mai delicat moment al carierei sale de până acum şi s-a speriat ca nu cumva să retrăiască o decepţie uriaşă de care a avut parte ca fotbalist.

În sezonul 2005-2006, Steaua a fost eliminată în semifinalele Cupei UEFA de Middlesbrough, deşi avea calificarea în buzunar, când s-au jucat trei din cele patru reprize ale „dublei“. Acel episod dramatic le-a rămas în amintirea steliştilor drept „Coşmarul Boro“.

Actualul antrenor al roş-albaştrilor, Mirel Rădoi, a trăit acel retur amar din Anglia de pe teren, iar miercuri, când Trencin conducea cu 2-0, şi-a adus aminte de „Coşmarul Boro“.

„Am luat două goluri în 20 de minute şi totul s-a schimbat. Mi-am adus aminte de meciul cu Middlesbrough şi e bine că n-am luat şi golul patru“, a spus tehnicianul bucureştenilor, făcând referire la ocazia monumentală pe care slovacii au ratat-o în minutul 89.

Rădoi a recunoscut că planurile sale tactice au fost date peste cap de evoluţia scorului. „Am primit o palmă în prima repriză. Tot discursul dinaintea meciului a trebuie să-l schimb din mers. Am intrat prea relaxaţi şi am crezut că meciul şi calificarea sunt rezolvate. A fost o relaxare totală. Am avut probleme şi cu cei doi jucători accidentaţi. Jocul n-a fost unul aşa cum ne-am fi dorit. Importantă e însă calificarea. Le-am spus la pauză că trebuie să ridice capul pentru că nu era totul pierdut. Dacă nu făceam anumite schimbări, puteam să suferim“, a continuat Rădoi.

Chestionat despre accidentarea suferită de Varela, care a venit după ce Tamaş a fost dat afară, antrenorul Stelei a fost tranşant.

„Varela are o problemă, a refuzat să se opereze pentru a juca meciurile de calificare. Ne-am asumat acest risc, a fost şi dorinţa lui. O să fie mult mai greu cu Partizan Belgrad. Ne-a lipsit fotbalistul Gabi Tamaş. Din păcate, omul Gabi Tamaş nu face parte din filosofia noastră“, a concluzionat Rădoi la Dolce Sport.

E important să învăţăm ceva din această suferinţă. Sper ca în meciurile cu Partizan să arătăm experienţă şi maturitate. Mirel Rădoi antrenor Steaua
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite