Închisoare pe viaţă pentru Ridouan Taghi, cel mai temut traficant de droguri din Olanda

0
Publicat:

Justiţia olandeză a stabilit marţi verdictul în megadosarul „Marengo”, unul fără precedent în Olanda. Dosarul întocmit pentru a documenta una dintre cele mai mari operațiuni de trafic de droguri din Europa a depășit 100.000 de pagini.

foto facebook
foto facebook

Ridouan Taghi, cel mai temut baron al drogurilor din Olanda a fost condamnat marţi la închisoare pe viaţă, fiind acuzat de o serie de crime comise între 2015 şi 2017, informează Agerpres.

„Îi condamnăm pe toţi suspecţii. Ridouan Taghi primeşte închisoare pe viaţă”, a declarat judecătorul, neidentificat din considerente de securitate, la tribunalul unde s-a desfăşurat procesul.

Şi ceilalţi 16 membri ai cartelului coacuzaţi în proces au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la pedepse cu închisoarea de la un an şi nouă luni până la închisoare pe viaţă.

Ridouan Taghi, în vârstă de 46 de ani, este născut în Maroc. Cândva cel mai căutat om din Olanda, el este acuzat că a condus una dintre cele mai mari operațiuni de trafic de droguri din Europa. Împreună cu alți 16 inculpați, Ridouan Taghi este autorul a șase „lichidări”, așa cum sunt cunoscute în limba olandeză crimele între bande, plus patru tentative de omor, de planificarea altor atacuri și de apartenența la o organizație criminală. Crimele au fost comise între 2015 şi 2017 şi au vizat în principal indivizi bănuiţi de membrii bandei că deveniseră informatori ai poliţiei.

Pentru desfăşurarea acestui proces au fost luate măsuri speciale de securitate, fiind mobilizată armata pentru a păzi tribunalul în timpul şedinţelor, iar procurorii şi judecătorii au fost conduşi în maşini blindate. Toate acestea pentru că, aşa cum afirmă parchetul, Ridouan Taghi a continuat să-şi conducă reţeaua, transmiţându mesaje unor complici din exteriorul închisorii de înaltă securitate din Olanda în care se afla.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite