Qatarul l-a convocat pe ambasadorul Germaniei, după afirmațiile unui ministru privind Cupa Mondială

0
Publicat:

Qatarul l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Germaniei în această ţară după comentariile unui ministru, care a declarat că micul emirat din Golf nu ar fi trebuit să găzduiască Cupa Mondială, a declarat Ministerul Afacerilor Externe, citat de AFP.

Minge de fotbal.
Ambasadorul Germaniei din Qatar a fost convocat. Foto: Arhivă

  Ministrul de Interne Nancy Faeser a criticat, totodată, bilanţul Qatarului în materie de drepturile Omului într-un interviu televizat de joi, cu mai puţin de o lună înaintea Cupei Mondiale din 2022, scrie Agerpres.

Monarhiile arabe din Golf au denunţat, sâmbătă, comentariile unui ministru german care a declarat că emiratul Qatar nu ar fi trebuit să găzduiască Cupa Mondială de fotbal.

„Consiliul de cooperare din Golf (CCG) susţine Qatarul în faţa oricărei ingerinţe în afacerile interne prin declarţii care nu favorizează relaţiile diplomatice”, a declarat, sâmbătă, Nayef al-Hajraf, secretarul general al acestei alianţe politico-economice dominate de Arabia Saudită şi cuprinzând Bahrainul, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Qatar şi Oman. 

Ministerul de Externe din Qatar a înaintat ambasadorului un „protest” scris, conform unui comunicat oficial. 

Scrisoarea exprima „decepţia” statului Qatar şi respingerea categorică a declaraţiilor făcute de demnitarul german privind dreptul Qatarului de a găzdui Cupa Mondială 2022, cerând „lămuriri în privinţa acestor declaraţii”.

 Într-un interviu acordat reţelei ARD difuzat joi, ministrul german a declarat: „Pentru noi, în calitate de guvern german, găzduirea turneului de către Qatar a fost foarte delicată”. 

Sunt criterii ce trebuiesc respectate şi ar fi mai potrivit ca o Cupă Mondială să nu fie atribuită unor astfel de state”, a mai spus ministrul, care urma să se deplaseze luni cu preşedintele Federaţiei germane de fotbal în Qatar. 

Ţara musulmană conservatoare face obiectul a numeroase critici privind tratamentul acordat muncitorilor migranţi, precum şi drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ.   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite